Новини Събития

Проф. Бетани Хюз започва да снима съкровищата на България

   
Проф. Бетани Хюз започва да снима съкровищата на България
Илин Димитров с Бетани Хюз
  Министерство на туризма

Проф. Бетани Хюз започва да снима съкровищата на България, които ще покаже в няколко серии за туризма в България по Viasat History. Това съобщи пред TravelNews бившият министър на туризма Илин Димитров, който се срещна с нея през месец май. Хюз пристига днес в страната ни със снимачен и професионален екип. Първоначално са се спрели на няколко забележителности - Тракийската гробница в Казанлък, монументът на Бузлуджа, най-старото злато в света, открито във Варна, Несебър, Пловдив, Хераклея синтика, Рилския манастир, гробницата в Свещари, кукери, нестинари, Никополис и Националния исторически музей.

Бетани Хюз е супер популярна в цял свят с аудитория от над 200 млн. души. Нейната поредица се казва „Съкровища с Бетани Хюз“ и се излъчва по Viasat History. Тя достига до 120 страни по света и се радва на голям успех. В първите серии на документалната поредица бяха представени Гърция, Малта, Гибралтар, Йордания, Кипър, Средиземноморието, Турция на изток, Турция на запад, Истанбул, Албания и Азербайджан.

Части от продукциите на Бетани Хюз попадат още и в BBC, National Geographic, Discovery, Amazon и Netflix и се гледат от стотици милиони зрители по целия свят, като се радват и на голямо признание от критиката. Във всяко едно издание се включват и експертните позиции на местни учени, които представят историческите забележителности на страната, която представляват.

„Пътувала съм до България, за да изследвам тракийски и римски останки и съм абсолютно влюбена в тази страна! Знам, че тази страна има невероятни съкровища, които се разпростират във вековете. За мен би било неописуемо удоволствие и чест да снимам „Съкровищата на България“, коментира Бетани Хюз. „Дълбоко вярвам, че точно с такива инициативи можем да допринесем за по-добра видимост на съкровищата на България“, подчерта Илин Димитров.

Мирослав Иванов