Новини Събития

Цените на медицинските услуги по Българското Черноморие са изключително високи

   
Цените на медицинските услуги по Българското Черноморие са изключително високи

Поставяне на гипс за 245 лв., промивка на стомаха - 117лв., нощен преглед от лекар – 185 лв., обработка на рана – 20-30 лв. - това са някои от цените на медицинските услуги в черноморските ни курорти.

Добре е хората да знаят, че спешната помощ е гарантирана и безплатна, макар че има нюанси, които са малко известни. Всяко лечебно заведение трябва да може оказва необходимия обем спешна медицинска помощ, включително и през амбулаториите - независимо дали са частни или имат договор с НЗОК. Ако пациентът е здравноосигурен има право на безплатна спешна помощ, коментира по bTV директорът на СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев".

Той посочи, че според нормативната база всеки хотел трябва да информира за най-близкото здравно заведение, което има договор с Касата и да има ценоразпис на медицинските услуги.

Д-р Здравков коментира и ситуацията с линейките по курортите, цитирайки наредба, според която концесионерите на плажовете са дължни да осигурят линейка и реанимационен екип, както и да поемат заплащането им.