Оферти

Почивка в Мексико с включена екскурзия до Чичен Ица

   
Почивка в Мексико с включена екскурзия до Чичен Ица

Програма

ДЕН 1: София - Истанбул - Канкун - Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.
Излитане от София в 21:25ч. с полет до Истанбул с АК “Turksih Airlines”. Каца в Истанбул в 23:50ч. Кратък престой до следващ полет за Канкун в 02:30ч. на следващия ден.
 
ДЕН 2: Канкун - Ривиера Мая
Излитане от Истанбул в 02:30 часа. Пристигане в Канкун в 12:55ч. и трансфер до хотела в Ривиера Мая. Свободно време за почивка, разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка.
 
ДЕН 3: Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 4 : Ривиера Мая - Чичен Ица (включено в цената).

почивка в МексикоЗакуска. Днес ще направим екскурзия до древния град Чичен Ица - едно от седемте нови чудеса на света с включен All inclusive пакет.
Ще се отправим към един от най-впечатляващите археологически обекти в Мексико – древният град Чичен Ица. По време на пътуването ни ще посетим Sacred Cenote или водната пещера на маите, намираща се в средата на джунглата, скрита в дива растителност. Ще имаме възможност да се потопим във водите пазещи тайните на древни цивилизации. Ще се насладим на вкусен обяд на шведска маса с типични ястия от кухнята на Юкатан. Отпътуваме към археологическия обект Чичен Ица. Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан, датираща от VI в. след новата ера, Бог Кукулкан на маите. Височината на пирамидата е 30 м. , а дължината на страните ѝ е 55 м. Има стълба с 365 стъпала, водеща нагоре, символизиращи дните на годината. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и днес. Ще видим и намиращите се наблизо Храм на черепите, Храм на ягуара, игрището, площада с хилядата колони, свещенната стена, легендарната обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар. Името „Чичен Ица“ означава „При устието на кладенеца на Ица“. Това произлиза от chi', което означава "уста" или "ръб", и chʼen или chʼeʼen, което означава "кладенец". Itzá е името на етническа група, която е придобила политическо и икономическо господство по тези земи.
Отпътуване обратно към Ривиера Мая. Нощувка.

ДЕН 5 : Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 6 : Ривиера Мая – Парка Ешкарет (Xcaret) – Ривиера Мая

почивка в МексикоЗакуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна eкскурзия до парка Xcaret (срещу допълнително заплащане - 190 евро / 372 лева).
Xcaret е природен парк с повече от 50 атракции за всички възрасти, идеален за цялото семейство.
 
Тук можете да плувате в подземни реки, да се разхождате по пътеки в средата на джунглата и да обикаляте мистериозни пещери. Можете да открийте нови цветове в градината на пеперудите и мистериите на морското дъно в аквариум Кораловия риф. Ще имате възможността да видите животинските видове на региона ягуари, фламинго и много други екзотични птици.
В парка има няколко атракциона, които трябва да посетите, като древните останки от руините на маите,  Музея на Мексико за популярно изкуство, класическа хасиенда и Параклис Гуадалупе (Guadalupe Chapel).
 
Насладете се на мексиканската култура с предиспански танци, charrería и великолепното представяне на шоу програмата Xcaret México Espectacular, с участието на повече от 300 артисти.
В Xcaret Riviera Maya има голямо разнообразие от ресторанти, с типична традиционна кухня и не само. Ако желаете ще имате възможността да плувате с делфин или да направите шнорхелинг в подводни пещери. Изключително колоритно изживяване, което накрая ще завърши с богата шоу програма, показваща културата на древните маи и битките, водени на Чичен Ица.
Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.  Нощувка.
 
ДЕН 7: Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.
 
ДЕН 8: Ривиера Мая – Тулум и Коба
Закуска. Свободно време за плаж, разходка или допълнителна екскурзия.
Възможност за целодневна екскурзия до Тулум и Коба с включен обяд (срещу допълнително заплащане, цена - 115 евро / 225 лева на човек).
Ще се потопим в историята на полуостров Юкатан, като започнем с великата майска цивилизация, живяла в Коба от 300 г. пр.н.е. до 1524 г. Градът бързо се разраства между 500 г. и 600 г. сл.н.е. , когато населението му се умножава и се превръща в център на южната част на Юкатанския полуостров с обширни територии с обработваема земя, получава контрол над търговски маршрути и пристанища, както и притежава най-важното за всеки маянски град - достъп до обилни водни ресурси.
Продължаваме с посещение на археорлогическия комплекс Тулум, от който се открива невероятна гледка към морето. Той е сред най-късните градове на маите. Достига своя разцвет през 13-15 в. , като просъществува 70 години след началото на завладяването на региона от Испания. След това градът бързо запада, но и до днес е много добре запазен.
Нощувка.

ДЕН 9: Ривиера Мая - Канкун - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун за полет до Истанбул в 14:25ч.
 
ДЕН 10: Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 10:10ч. Кратко свободно време на летище Истанбул до полета за София в 14:55ч. Пристигане в София в 15:10ч.
 
За повече информация вижте ТУК.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати