Новини Транспорт

Българи са блокирани на летище във Великобритания

   
Българи са блокирани на летище във Великобритания

Близо 280 души бяха блокирани на летище Лутън във Великобритания, като сред тях има и българи. Потърпевшите вече цяло денонощие търсят начин да се приберат в България. Сред блокираните има много деца включително и малко бебе.

Проблемите им започнали в неделя. Те се чекирали и се качили на самолет на Wizz Air. В продължение на три часа останали на борда, но така и не излетели. След като започнали да усещат миризма на гориво, пътниците били свалени от самолета. От авиокомпанията им обещали престой в хотел, но много от тях не успели да намерят въпросните резервации, предаде NOVA.

“На борда има много малко бебенце, много деца, много възрастни хора. Те няма как да се справят с тези системи - да си влязат в имейла, да направят потвърждение на компенсацията. Има проблем с двигател или нещо по системата на самолета. Никой от компанията не се свърза с нас, не ни упъти и не ни насочи какви са стъпките, какво трябва да се случи. Сега разбрахме, че полетът е отменен отново. А през останалото време летят други полети за България - до Бургас, до София. Вече стоим повече от 24 часа на летището”, разказа Иван, който е един от блокираните пътници.

Авиокомпанията Wizz Air е потърсена за коментар от телевизията, но с нея не е осъществен контакт.