Новини Хотели

Година преди Олимпийските игри: Цените на хотелите в Париж се покачват

   
Година преди Олимпийските игри: Цените на хотелите в Париж се покачват

Около година преди началото на Олимпийските игри в Париж цените на хотелите се покачват. Европейският потребителски център – Германия е направил тестова проверка на цените на някои хотели във френската столица за сравнение. През февруари 2023 г. цените все още са били умерени.

Сега настаняване, което е струвало 900 евро за дълъг уикенд през 2023 г., вече е скочило до над 3000 евро за август 2024 г, предаде БТА.

"Разбира се, зависи от спецификата на настаняването, но сега, когато са закупени първите билети, цените ще вървят само в една посока", заяви говорителката на потребителския център.

В момента има силно търсене за настаняване в близост до местата на спортните прояви. Въпреки това все още има свободни стаи. От потребителския център съветват феновете да не чакат твърде дълго, за да си резервират хотел.

Олимпийските игри в Париж ще започнат на 26 юли 2024 г. Във френската столица над 85 000 хотелски стаи са на разположение за гости, а в региона на Ил-дьо -Франс около Париж ще има още 75 000 стаи, според местния туристически комитет.