Новини Транспорт

Топ 10 на летищата с най-добра храна в света

   
Топ 10 на летищата с най-добра храна в света

Не е тайна, че храната на летището може да бъде скъпа и некачествена. Не всички аеропортове обаче са еднакви. Услугата за съхранение на багаж и съвети за пътуване Radical Storage класира летищата, предлагащи най-добра храна в световен мащаб, базирайки се на анализ на повече от 1.2 милиона отзива от пътници.

Сред показателите, които са взети предвид, са брой заведения за хранене, средна цена на основно хранене, средна оценка на заведенията в Google Maps, както и брой заведения, които предлагат вегански, вегетариански ястия или безглутенови ястия.

Летището с най-добра храна в света се намира в Южна Корея – това е Incheon International Airport в Сеул. То предлага на пътуващите 270 заведения, като  типичен елемент от менюто струва средно $8.18.

На него могат да бъдат открити опции за вегани и вегетарианци, но не и за неконсумиращите глутен, според Radical Storage.

На втората позиция в класацията се нарежда международното летище Hartsfield-Jackson Atlanta в Атланта, Джорджия. То предлага на пътуващите 138 заведения за хранене.

Това, което го прави забележително, са множеството безглутенови варианти – цели 36, или най-много от всички други летища в класацията.

Тайванското международно летище Taoyuan завършва челната тройка. Най-натовареният аеропорт в страната има по-малко заведения за хранене - 29, а средната цена на ястие е 5.65 долара.

Топ 10 на летищата с най-добра храна в света:

  1. Incheon International Airport, Южна Корея
  2. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, САЩ
  3. Taiwan Taoyuan International Airport, Тайван
  4. Dallas-Fort Worth International Airport, САЩ
  5. Jeju International Airport, Южна Корея
  6. Narita International Airport, Япония
  7. Tokyo International Airport, Япония
  8. Chicago O’Hare International Airport, САЩ
  9. Los Angeles International Airport, САЩ
  10. Singapore Changi Airport, Сингапур