Новини Транспорт

Билетите за първото пътуване на най-големия круизен кораб са почти разпродадени

   
Билетите за първото пътуване на най-големия круизен кораб са почти разпродадени

Дебютното пътуване на най-големия круизен кораб в света - Icon of the Seas, е най-бързо продаващото се в историята на Royal Caribbean. То е почти разпродадено, като са налични само ограничен брой свободни места. Круизът из Карибите, който ще тръгне от Маями, е планиран за януари 2024 г., припомня Daily Mail.

И тъй като изпълнителният директор на компанията Майкъл Бейли заяви пред инвеститорите, че Icon of the Seas – който има капацитет за 7600 гости – е „най-продаваният продукт в историята на бизнеса“, настроението в Royal Caribbean несъмнено е жизнерадостно.

Плаващият град беше заснет на открито за първи път, докато преминаваше през морски изпитания преди публичното си представяне.

Icon of the Seas измина стотици мили в открито море, преди да се върне в корабостроителницата Meyer Turku в Турку, Финландия. Кадрите показаха колосалния плавателен съд, който е дълъг 365 м и тежи 250 800 бруто тона, плъзгащ се през водата пред навигиращите го лодки-влекачи.

Провеждането на морските изпитания включва повече от 2000 специалисти, четири влекача с тегло от 37 до 67 тона и повече от 350 часа работа, разкриха от Royal Caribbean.

Icon of the Seas отнема титлата „най-голям круизен кораб“ в света от друг плавателен съд на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който е малко по-малък с дължина 362 м и тегло от 236 857 бруто тона.