Оферти

Рио Де Жанейро, водопадите Игуасу и Буенос Айрес- За карнавала

   
Рио Де Жанейро, водопадите Игуасу и Буенос Айрес- За карнавала

1 ДЕН – 09.02.2024 Среща в 10.55 ч. на летище София, Терминал 2. В 12.55 ч. - самолетен полет София – Рим с “Bulgaria Air”. Пристигане в Рим в 13.50 ч. В 21.50 ч. - полет Рим – Рио де Жанейро с “ITA Airways”.


2 ДЕН – 10.02.2024  Пристигане в Рио де Жанейро в 06.05 ч.  Трансфер до хотела, разположен до световноизвестния плаж Копакабана и време за разходка по целия залив, където е и красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Свободно време за първи впечатления от един от най-грандиозните градове на света. Време е и за първия коктейл по залез слънце!  Можем да завършим деня с танци и да отидем на изключително интересното шоу „Plataforma show*.  Веселието е  на макс и сред пъстрата смесица от различни националности, ще се насладите на бразилски ритми с  пищни  костюми, ще можете  дори да вземете и своя урок по самба. Настина ще усетите Бразилския темперамент с цялата му сила! Нощувка в Рио де Жанейро.
 
3 ДЕН- 11.02.2024  Закуска. Започваме нашата туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър и на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон. Разбира се, най-вълнуващото място, което предстои да посетим е в планината Сера де Кариока, част от Националния парк Тиджука. Тук на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос – величественият  символ на града. В този момент, оставяме емоцията във ваши ръце!  Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, за да опитаме типичните ястия за Бразилия. След чаша бразилско кафе за освежаване,  ще отидем на другото  емблематично място в Рио - Захарната глава”. До там ще се изкачим с два кабинкови лифта и пред нас ще се открие най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. По желание - посещение на парада на избраните групи  на Карнавала в Рио, който се провежда в известния стадион „Самбадромо“ *. Нощувка.
 
4 ДЕН – 12.02.2024  Закуска. Свободен  ден  с  възможност  за  плаж  или по желание – Полудневна екскурзия до чаровното градче Нитерой, по време на което ще пресечете залива Гуанабара по най-дългия мост . Ще научите за старата столица на щата Рио и как името идва от местния език тупи. По време на обиколката ще посетите центъра на Niterói и Niemeyer Way,което е една поредица от творби на известния архитект Оскар Нимайер. Обекти като популярния театър на Оскар Нимайер, фондация Оскар Нимайер и мемориалът на Роберто Силвейра се простират на 11 километра в крайбрежните квартали на града. Ще посетите площад Жуселино Кубичек, по желание може да посетите музея за съвременно изкуство Niterói, известен сред местните като „MAC“ . Насладете се на интересната и изобретателна форма на това, което се смята за едно от най-великите произведения на Нимайер. В края на екскурзията ще направите спирка на рибния пазар São Pedro, където се предлага прясна риба и морски дарове*.  Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта -разходка,шопинг, коктейл.... кой-каквото пожелае. Нощувка.


5 ДЕН –13.02.2024  Закуска.  Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис с исторически привкус и  включен обяд* Петрополис е община в Югоизточна Бразилиякъдето се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ и затова е наречен „Имперския град”. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис, което ще ви даде още един поглед към многоликата Бразилия Връщане в хотела в Рио към 16.00 ч.  След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в града. Това е идеалното място за  снимки на залеза, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или  Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи доста атрактивно  центъра на Рио. Нощувка.

 
6 ДЕН -  14.02.202Закуска. Следва посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки.
По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). По желание - посещение световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”.  Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. След обяд свободно време и по желание разходка с туристическо трамвайче, до чаровния квартал Санта Тереза ,с криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели, барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници, музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение.  След обяд,  трансфер до летището  за полет Рио де Жанейро – Игуасу. Трансфер до хотела и нощувка  от бразилската страна на водопада.
 

7 ДЕН – 15.02.2024  Закуска. Следва посещение на впечатляващите водопади от бразилска страна. Те са образувани  преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света В зависимост от наличието на вода в  реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Количеството на водата, която се спуска,  достига от  500 до 6500 м3 в секунда. И тяхната форма е също уникална - подкова с дължина 2700 м. Досегът с този природен спектакъл , гарантирано ще ви донесе поредното прекрасното изживяване в това пътуване. Имате и възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите, или да полетите над тях с хеликоптер, което вече си е истинско приключение.* След това ще посетим и Птичия парк, където ще видим на живо най-интересните птичи представители от фауната на Южна Америка. Вечерта може да завърши с много веселие на шоу- програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай, Аржентина и включена вечеря с най-вкусните стекове в света.* Нощувка.


8 ДЕН –16.02.2024   Закуска. Отпътуване за аржентинската страна на водопадите след което продължава нашата разходка сред водната феерия на този удивителен природен феномен – водопадите Игуасу. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх, ще се разходим и над самите каскади на водопадите. След това можем да отидем до Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвайкъдето се намира Пирамидата, символизираща трите страни.* От мястото се открива и красива панорамна гледка към р.Парана. После ще се настаним в хотела за нощувка в Игуасу от аржентинска страна.

 

9 ДЕН – 17.02.2024 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет Игуасу-Буенос Айрес по обядКацане в Буенос Айрес и трансфер до хотела. Свободно време за първи впечатления от най-европейския град на Латинска Америка. Нощувка.
 
10 ДЕН – 18.02.2024  Закуска и ще имате малко свободно време, тъй като от 14.00 ч.  ще започне нашата  панорамна  туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес. Като начало започваме с  чаровния квартал „Ла Бока”, 
най-големият типично италиански район, където много артисти и художници предлагат своите великолепни творби, а всяка събота и неделя тук има пазар на художествени произведения и рисунки. Ще се разходим по колоритната пешеходна улица “Caminito”, родното място на тангото.  Ще се потопим в историята на страната сред забележително красивите сгради на историческия комплекс  Пласа де Майо, където е  Парламента, известен още като Розовата къща, Катедралата, Националната банка и архитектурното творение от 18 век – сградата  Кабилдо. Няма да пропуснем и останалите забележителности в града - театър Колон, който е един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. (само отвън), следва
гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации...Вечерта ще имате свободно време и нощувка.
 
11 ДЕН – 19.02.2024  Закуска. Този ден може да бъде свободен за вас,или да изберете екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата *. Ще тръгнем в 09.00 ч. сутринта, за да прекараме един ден сред типичната среда на аржентинските гаучоси. Тук  ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от  чая мате. Очаква ви вкусен обяд с местни специалитети  и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка.
 
12 ДЕН –  20.02.2024 Този ден ви  предлагаме по желание:
1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. *
или
2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sacramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай от Рио де ла Плата с лице към Буенос Айрес
. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония.
Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). 
Градът е известен със своите исторически места, част от сметовното културно наследство.Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.*
 
13 ДЕН – 21.02.2024  Закуска. Този ден ще ви предложим още едно интересно преживяване - екскурзия с корабче по делтата на р.Парана*. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче. Очаква ви едно изключително приятно плаване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч.  ще се върнем обратно в Буенос Айрес. Имате възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина.  Не пропускайте и другото уникално място  - една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г. от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. В сградата с името Еl Ateneo Grand Splendid през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година, невероятната със своята архитектура сграда, е преустроена в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  с оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е ! А вечерта, хайде на една незабравима вечер с много танци – посещение на танго шоу.* Нощувка.
 
14 ДЕН – 22.02.2024  Закуска. Днес ще напуснем очарователния Буенос Айрес с трансфер до летището за полет с “ITA Airways” в 13.45ч
 

15 ДЕН -  23.02.202В 06.40 ч. пристигане в Рим. В 09.15ч. полет Рим-София. Пристигане на летище София в 12.05ч.

За повече информация вижте ТУК.