Новини Хотели

Формула 1 заплашва да блокира изгледа на хотели и казина в Лас Вегас

   
Формула 1 заплашва да блокира изгледа на хотели и казина в Лас Вегас

Формула 1 може да блокира изгледа от хотели и казина към пистата в Лас Вегас. Това съобщава вестник "Ню Йорк поуст", позовавайки се на информация от засегнатите страни. Градът ще дебютира като домакин на кръг в шампионата на 18 ноември.

Ръководителите на спорта от "Либърти медия" искат собствениците на хотели и казина да платят такса, ако имат видимост към трасето и това са места, за които не се купуват билети.

Според "Ню Йорк поуст" от Формула 1 са поискали по 1500 долара на човек.

В Лас Вегас вече има места, които предлагат оферти за настаняване с реклама на Формула 1 и гледане на състезанието. От "Либърти медия" са изчислили, че някои места могат да съберат до над 1300 души. Така те ще трябва да платят над 2 милиона долара.

Пистата в Лас Вегас минава през прочутия булевард The Strip. На него са разположени някои от най-известните казина и хотели като Caesars Palace, Bellagio, Mirage и др.

От "Либърти медия" разпратили до засегнатите места писмо. В него се казва: "Гран при на Лас Вегас ще положи усилия да осигури видимост на лицензираните райони към пистата."

Все още не е ясно как Формула 1 ще ограничи видимостта към трасето. Издигане на бариери не е възможно, тъй като хотелите са много високи. Според експерти е възможно да се насочват светлини.

От години Формула 1 се бори с подобен проблем и в Монте Карло. Тъй като трасето е градско и също така минава край пристанището, не може да се блокира достъпът на хора до частни домове или до яхти.