Турагенции

Онекс тур вече записва туристи за екзотични дестинации през зимата

   
Онекс тур вече записва туристи за екзотични дестинации през зимата

Интересът към екзотичните пътувания отново се засилва. Сега е идеалният момент да се планират и зимните ваканции, затова и големите туроператори вече пуснаха програмите си. Тайланд и Малдиви се задържа като тренд в този тип пътувания. “Онекс тур” е един от туроператорите, които от години предлага тези дестинации и много туристи избират отново да им се доверят.

“Групите ни за Тайланд и Малдиви вече започват да се запълват. Въпреки, че е още рано, хората са нетърпеливи да планират почивките си. До някава степен това се дължи и на факта, че за пръв път от няколко години пътуването до Азия и Африка не е обвързано с абсолютно никакви ковид мерки. Хората сякаш все още се стремят да компенсират пропуснатите пътешествия от пандемията”, обобщава Яна Тошева, маркетинг мениджър в “Онекс тур”.

Почивките в Тайланд 

се завръщат от 26 ноември 2023 г. Засега има планирани групи и за 22 декември, както и за 13 и 28 февруари 2024 г. Цените започват от 1380 евро на човек и включват самолетни билети, 10 нощувки в хотел по избор на клиента, трансфери и медицински застраховки. Всички предложения са за Пукет.

“Интересното за острова е, че е известен с някои от най-красивите и чистите плажове в света. Ние се стремим да предлагаме хотели само на най-добрите брегове. Нашите предложения са за курортите Ката, Карон, Банг Тао, Патонг и са със страхотни отзиви и в близост до магазини, ресторанти и плажа”, споделя Тошева.

Екзотични плажове, кристално чиста вода и богата култура ви очакват на Пукет, за да запаметите спомена завинаги. Синьо-зелените води на девствените плажове са толкова магнетични, че човек просто забравя, че е на тази земя. “Страната на усмивките” посреща туристите топло и ги предразполага да се впуснат в истинска въртележка на вкусове, луксозни курорти и приказни храмове.

Освен почивка на острова, туроператорът предлага и комбинирана програма, която съчетава релакс на Пукет с екскурзионна програма в Банкок. В цените за този тип пътуване е включена и обзорна обиколка на столицата. По време на нея туристите могат да се запознаят с Mae Klong market, който се намира на железопътни релси, както и  плаващия пазар Damnoen Saduak – най-известният и най-голям воден пазар на страната. И двата са много популярни в социалните мрежи, а това да ги видиш на живо е просто несравнимо!

Големият кралски дворец с Храма на изумрудения Буда (Wat Phra Kaew) също е част от програмата. Той е свещено място и притегателен център за туристи от цял свят. Включено е и посещение на Ват По (Wat Pho) - най-старият храм в Банкок, който съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Там е и впечатляващата гигантска статуя на полегналия Буда с нейните внушителни размери и пищна декорация от злато и скъпоценни камъни.

Малдиви пък е популярен избор 

сред двойки и семейства, които търсят пълно уединение. Тенденциозно ризортите се разполагат на цял остров и всеки гост се чувства напълно откъснат от реалността. Морски забавления, живописни пейзажи и незабравими залези са само някои от преживяванията, които Малдиви предлагат. Безспорно цялата тази атмосфера е перфектна за меден месец или друго романтично пътуване.

Почивките на островите са изцяло насочени към релакса и не са обвързани с интензивна програма. Затова и “Онекс тур” работят с някои от най-добрите местни all inclusive комплекси, където всичко е на разположение за гостите. Цените за почивка на Малдиви започват от 1669 евро на човек и включват полети с Turkish Airlines, 7 нощувки, трансфери и застраховки.

“Напоследък наблюдаваме все повече интерес към по-приключенските ни програми. Почивката е предпочитан вариант от години, но сякаш сега хората се разгръщат да пътуват по-нестандартно. В този случай най-доброто ни предложение е 

Шри Ланка”, 

допълни маркетинг мениджърът.

“Онекс тур” има три предложения за дестинацията. Предлага я както за почивка, така и в екскурзионен вариант. Третият вариант включва както пълната програма с дневни обиколки, така и сафари. “Често съветваме туристите, че сафарито определено си заслужава, а то не може да се резервира допълнително на място. Наистина да видиш величествени животни в естествения им хабитат е неповторимо преживяване и си заслужава!”, изтъкна още Яна Тошева.

Съответно и вариантът със сафари е най-скъпият. Групата по тази програма отпътува на 10 декември 2023 г., а цените за един възрастен започват от 2222 евро. Пакетната цена включва самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с полети на Turkish Airlines с включени летищни такси, един салонен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 40 кг, трансфер летище - хотел - летище, 3 нощувки в района на Пасикуда в хотел 5* на база закуска и вечеря, 1 нощувкa в района на Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря, 1 нощувкa в района на Kанди в хотел 4* на база закуска и вечеря, 1 нощувка в района на Коломбо в хотел 4* на база закуска и вечеря, 1 нощувка в района на Яла в хотел 4* на база закуска и вечеря, медицинска застраховка и представител на туроператора с български език по време на целия престой.

Малайзия е по-нова дестинация 

в портфолиото на туроператора. Това е красива и разнообразна страна с много акценти. Многобройните региони, всеки със свои характерни черти, правят тази страна идеална дестинация за туристите. Със спиращата си дъха природа, красиви плажове с кристална вода и модерна архитектура страната предлага по нещо вълнуващо за всеки пътешественик и успява да впечатли дори най-големите скептици.

Всеки месец ще има по една група, която ще посети не само столицата Куала Лумпур, а и остров Лангкави, който е един от най-красивите острови на Малайзия, чиято история е изпълнена с множество древни легенди и романтични предания. Почивката там е с времетраене 9 нощувки и също се реализира с Turkish Airlines, които остават утвърдена компания с гарантирано висококачествено обслужване за всяко екзотично пътуване. Датите на отпътуване са 21 ноември, 26 декември и 20 февруари, а цените започват от 1795  евро на човек.

С екзотичните си програми “Онекс тур” се налага като водещ туроператор за по-нестандартни дестинации. Независимо обаче дали туристите се спрат на почивка или екскурзия вниманието към детайла в изготвянето на програмата остават същите. Още отсега се наблюдава огромен интерес към предстоящите пътувания и доста от местата вече се запълват.

Йоана Шомова