Събития

В света на Барби – нов тематичен увеселителен парк става част от курорт за 1 милиард долара

   
В света на Барби – нов тематичен увеселителен парк става част от курорт за 1 милиард долара

Ако сте почитатели на куклата Барби и всичко свързано с нея, най-накрая ще можете да живеете в "света на Барби", когато Mattel Adventure Park отвори врати в Глендейл, Аризона, следващата година.

Първият по рода си парк на Mattel ще почете емблематични американски марки играчки и ще изгради специална зона, посветена на Барби, която ще придаде нов смисъл на Barbiecore. Посетителите на парка ще се докоснат до духа на емблематичната кукла, докато отпиват от характерната за парка розова напитка на третия етаж на къщата на плажа на Барби, откъдето се открива живописна гледка към парка, пише Travel+Leisure.

Ще можете да надникнете в емблематичния гардероб на Барби в преживяването "Гардероб на мечтите", "където Барби оживява чрез най-съвременната холограмна технология, за да ви помогне да изберете най-подходящия тоалет", съобщават от Mattel.

В театъра на Барби гостите ще се впуснат в приключения от живота на куклата на няколко терена. Отвъд розовия свят на Барби, Mattel Adventure Park ще бъде мястото, където гостите ще могат да се насладят на любими детски игри чрез атракции и интерактивни преживявания.

Според Mattel "изпълненият с екшън свят" ще изненада посетителите, които ще изживеят вълнуващи моменти на екстремно влакче, създадено по мотиви на Hot Wheels, и "да се присъединят към пътешествие в търсене на съкровище". Любими семейни игри като UNO и Pictionary ще бъдат претворени в завладяващо преживяване с игрище за мини голф и различни други структури за игра.

Приключенският парк на Mattel с площ 9 акра ще бъде уникална концепция на закрито и открито, която ще предлага над 160 000 квадратни метра тематични климатизирани пространства, подходящи за климата на Аризона. В него ще се помещава и най-модерната арена за лазерни тагове, която ще бъде тематично свързана с емблематичния замък Грейскул от "Повелителят на вселената".

"Изключително сме развълнувани да добавим тематични атракциони и влакчета на Барби, Властелините на вселената и Mattel Games към вече изключителното предложение, което се разработва в първия по рода си приключенски парк на Mattel", заявява президентът на Epic Resort Destinations Марк Корнел. "Не сме пестили средства, за да вдъхнем живот на тези емблематични марки по начин, който ще радва посетителите от всички възрасти години наред."

Увеселителният парк ще бъде част от курорта VAI, на стойност 1 милиард долара, разположен на по-малко от 20 минути от международното летище "Скай Харбър" във Финикс. Превръщайки се в най-големия курорт в Аризона, той черпи вдъхновение от горещи туристически точки по света, като Миконос и Дубай, и ще разполага с над 1100 хотелски стаи и апартаменти, 12 престижни ресторанта, модерна концертна зала на стойност 40 млн. долара и най-големия изкуствен парти остров в САЩ.