Турагенции

Екватор обяви чартърни програми до Занзибар и Кения за зимния сезон

   
Екватор обяви чартърни програми до Занзибар и Кения за зимния сезон
Плажът в Паже е рай за кайтсърфистите
  Снимки: Мирослав Иванов и Екватор

Туристическа агенция „Екватор“ обяви чартърните програми за зимния сезон, като ще прави африканското сафари по-достъпно. Компанията предлага почивки на остров Занзибар (Танзания) и в Кения. Първият полет от София до Занзибар е планиран на 26 ноември 2023 г., като ще има програми до 24.2.224 г., включително и за Коледа, обяви Петя Борисова, маркетинг мениджър в туроператора. За Кения ще има 4 полета на 4 и 27 януари, на 14 февруари и един на 3 март 2024 г.

Кения предлага идеалния баланс

между суровата земя и усмихнатите и приветливи хора, които ще се погрижат пътуването наистина да е незабравимо. Уникалното в Кения несъмнено са животните. Слонове, лъвове, хипопотами, жирафи и много други представители на кенийските савани могат да бъдат видени в естествената си среда на фото сафарито, което „Екватор“ организира срещу допълнително заплащане. Туроператорът предлага също и гмуркане в тюркоазените води на кенийското крайбрежие, екскурзия до Момбаса, морско сафари и много други вълнуващи дейности.

„Кения е чудесна начална сафари дестинация. Мястото е идеално за запознаване на туристите с източноафриканската култура. Невероятните хотели на брега на Индийския океан ще накарат всеки да се влюби в мястото”, каза Петя Борисова. Кения все още е непозната дестинация за много българи, но истината е, че луксозните й плажни комплекси по нищо не отстъпват на all inclusive курортите от други екзотични дестинации като Занзибар, Доминикана и Малдивите, подчерта Борисова. Туроператорът работи с хотелите, предлагащи най-добро качество в дестинацията. Кения е една от най-изгодните екзотични дестинации в момента. Качеството на облсужването и преживяваванията биха били на много по-високи цени в някои от известните туристически дестинации. 

“Съотношението цена-качество е това, което наистина привлича туристи към програмата. Постарали сме да превърнем Кения в достъпна дестинация за българите”, каза Петя Борисова.

Цените започват от 3605 лв.

на човек за 7 нощувки на база All inclusive в 4-звезден хотел, самолетен билет с чартърен полет до Момбаса с European Air Charter, летищни такси, регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен багаж, трансфери, медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ от „Евроинс“ с покритие 10 000 евро и бонус пакет „Максимална сигурност“- възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ), представител на туроператора с български език за целия престой.

Кения е едно от най-добрите места в Африка, където да отидете на първото си сафари. Преживяването ще ви отведе в същинска картина от документален филм на National Geographic - пред вас ще се разкрият зебри, жирафи, лъвове и други в естествения си хабитат. Тя е оживена и впечатляваща държава с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни ястия като угали (царевично ястие) и ирио (пюре от картофи и грах) и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат.

Подарете си незабравимо усещане за началото на 2023 г. Няма нищо по-хубаво от ново пътуване, особено ако дестинацията е толкова вълнуваща. Кения е уникално място, което предлага единствени по рода си атракции. Всеки любител на природата ще се наслади на величествените животни, спиращите дъха гледки и неописуемия лукс!

Остров Занзибар в Танзания

е една от най-предпочитаните екзотични дестинации от българите през последните 3 години. За предстоящите зимни месеци отново се очертава да е сред най-търсените топли места. Танзанийският остров има една от най-впечатляващите брегови линии и някои от най-красивите плажове на света, но това, което същински привлича посетителите, е богатата история и природа. Някога е бил един от най-важните райони в Източна Африка. След посещението на Васко де Гама през 1499 г., Занзибар е управляван от португалците и остава така почти два века, превръщайки го във важна икономическа сила. В днешни дни можем да видим силно европейско влияние, примесено с местната африканска култура. Тази коомбинация гарантира интересна ваканция, изпълнена с много незабравими моменти.

В случай, че клубната анимация в хотела, както и СПА процедурите и релаксът не са вашето нещо, то Занзибар предлага предостатъчно и за по-авантюристичните пътешественици. „Екватор“ организира допълнително морско сафари и посещения на Острова на подправките, Каменния град и други интересни места.

Резерватът Йозани е сред най-живописните места на острова. Там може да се разгледа богатата флора и фауна. Националният парк е дом на много животни като маймуни, повече от 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Като част от туристическата верига, паркът привлича 10% от над 100 000 посетители в Занзибар всяка година. Атмосферните атракции на Занзибар включват гледки на делфини или да отидете на дълбоководен риболов на риба тон, марлин и акула.

„Интересът към Занзибар продължава да бъде изключително голям, защото предлага много добро качество на поносими цени в сравнение с други скъпи екзотични дестинации“, каза Петя Борисова. Занзибар е свободна зона от жълта треска и малария, като съответно не се изискват ваксини. Единствено трябва ваксина за жълта треска ако се пристига от други страни, в които я има заразата. Същото важи и ако се ходи на сафари във вътрешността на Танзания, уточни Борисова.

Цените започват от 2999 лв.

на човек за 7 нощувки на база All inclusive в 4-звезден хотел, самолетен билет с чартърен полет до Занзибар с European Air Charter, летищни такси, регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен багаж, трансфери, медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ от „Евроинс“ с покритие 10 000 евро и бонус пакет „Максимална сигурност“- възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ), представител на туроператора с български език за целия престой.

Занзибар е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Островът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Бреговете му са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска!

Димо Христов