Новини Транспорт

Air France-KLM: Търсенето на пътувания със самолет ще продължи да расте

   
Air France-KLM: Търсенето на пътувания със самолет ще продължи да расте

Ще ви питам за горещините по Средиземноморието. Дългосрочно как ще адаптирате стратегията си? Ще промените ли маршрутите и особено честотите?

Основният ни капацитет е по дългите полети. Те са по-малко засегнати от много горещите лета. Но разбира се, ако е необходимо, ще се адаптираме. Може дори да стане по-добре за нас, защото ако хората тръгнат да почиват повече през април и май, ще имаме по-малко напрежение през юни, юли и август. Защото през юли и август може да продадеш всякакъв билет. Но няма капацитет. Така че ако се разпредели по-равномерно през цялата година, ще стане дори по-добре за нашата индустрия.

След като сте такъв оптимист тази сутрин, смятате ли, че въздушното карго също да се възстанови? Въздушното карго е друга тема. Там спадът е над 40%. Ситуацията е съвсем различна спрямо година по-рано.

Все още сме с 10% ръст спрямо 2019г. В този смисъл вървим към нормализация на нивата. Това е свързано с цената на транспорта, която падна. Освен това увеличихме капацитета, защото летим с повече пътнически самолети. Това прави 85% капацитет на каргото в товарния отсек на пътническите самолети. И точно затова имаме увеличен капацитет, който води до по-нисък фактор на затоварване. А той е по-нисък при каргото в товарния отсек на пътническите самолети в сравнение с карго самолетите. Но ще намалее, определено.