Анализи Новини

600 евро глоба в италиански курорти, ако играете футбол и пеете

   
600 евро глоба в италиански курорти, ако играете футбол и пеете

Властите в района на езерото Гарда са въвели солидни глоби в опит да се преборят с антисоциалното поведение. Градчетата край италианското езеро, разположено в близост до Верона, посреща хиляди посетители всяка година. Невъзпитаното им поведение обаче води до поставянето на официални знаци, предупреждаващи, че велосипедите, домашните любимци, пушенето, пеенето и виковете са нежелателни.

Игрите с топка също са забранени, както и всички игри, „които включват бягане, хвърляне на предмети, бутане или дърпане на неща или хора“, като глобите варират от €100 до €600, съобщава T+L.

Други забранени дейности включват гмуркане, диво къмпингуване, както и барбекютата, съобщава Forbes. Прекомерните партита също са забранени между градовете Малчезине и Пескиера дел Гарда, като глобите могат да бъдат между €50 и €500.

На брега между двете дестинации има и строг дрескод - мъжете не могат да ходят без горна дреха, а жените трябва да носят нещо повече от бански.

Други градове са въвели по-специфични мерки. Например, в град Сирмионе само жителите имат право да използват автомобили и велосипеди в центъра, докато в Лимоне туристите могат да бъдат изправени пред глоби до 500 евро за окачване на прането си извън прозорците или на балкони и тераси.

Полицията бързо прилага ограниченията, като „има над 100 глоби, наложени на „младежи““ миналия уикенд. Местният полицейски командир Филипо Паоли казва: „Плажовете на езерото Гарда трябва да бъдат места, на които всички жители и туристи могат да се насладят на красотата на природата, почивка и релаксация“.

Градовете край езерото следват и други европейски дестинации, въвели ограничения за справяне с ефектите от свръхтуризма.

Туристическият регион Трентино Алто Адидже, например, обяви, че ограничава броя на нощуващите гости през май 2023 г. Местните власти посочиха пред CNN, че регионът е „достигнал лимита“ на броя посетители, които може да поеме.

Те предлагат и нови ограничителни мерки, за да се гарантира, че областите на региона с изключителна природна красота, като ледниковото езеро Лаго ди Брайес и алпийската поляна Алпе ди Сюси, няма да бъдат пренаселени.