Анализи Новини

Слънчев бряг е с красив плаж въпреки негативните кампании

   


Въпреки честото оплюване, Слънчев бряг е курортът с една от най-хубавите плажни ивици в България. Дължината на плажа е впечатляващите 10 км. 

Нивото на комфорт и безопасност в този курорт ежегодно се доказва от Синия флаг - най - високата европейска марка за чистота. Плажът на Слънчев бряг е просторен и широк 100 м, покрит със ситнозърнест златист пясък.

През високия сезон е доста пренаселено, но всеки може да намери място за себе си. Плажът е идеален за семейства с деца, благодарение на многобройните комфортни хотели в непосредствена близост до крайбрежието и плитък залив с плавно спускане и плоско и безопасно морско дъно. Това се подпомага от факта, че в региона няма високи вълни, а водата остава топла до средата на септември. 

Туристите имат възможност да практикуват кайтсърф и уиндсърф, особено през ветровитите дни, или да опитат някои други водни спортове. В платените зони има спаситилни пунктове, от които се наблюдава плажът и информират дали е разрешено плуването. 

Цените на шезлонгите и чадърите са по 10 лв. Разбира се, има и свободни зони. От години любителите - нудисти, също разполагат със своя част.

Мирослав Иванов, Слънчев бряг