Анализи Новини

Туристите в Дубай надхвърлиха нивата отпреди пандемията

   
Туристите в Дубай надхвърлиха нивата отпреди пандемията

Дубай отчете рекорден брой пристигащи туристи през първата половина на годината, достигайки нива, наблюдавани за последно преди пандемията от Covid-19. Това стана причина за покачването на цените на хотелските стаи до нов връх, пише Bloomberg.

Градът отчете 8,55 млн. международни пренощуващи посетители, което е с 20% повече от първата половина на миналата година и е повече от 8,36 млн. туристи, които са дошли през същия период на 2019 г. Средните дневни цени на хотелите са около 534 дирхама (145,40 долара), което е повече от една пета над нивата от 2019 г.

Умелото справяне на емирството с пандемията, съчетано с поредица от реформи, насочени към привличане на посетители, му помогна да запази предимството си като най-добрия туристически, бизнес и търговски център в региона. В началото на годината правителството на Дубай намали данъка върху алкохола, оставяйки града в по-добра позиция да обслужва по-големи части от пазара.

Туристите от Западна Европа представляват около една пета от международните посетители, а от Русия, бившите съветски държави и Източна Европа са около 14% от пристигащите.