Транспорт

Франция пуска билети на влакове за 1 евро

   
Франция пуска билети на влакове за 1 евро

Ако се надявате да пътувате из Европа с ограничен бюджет това лято, има добри новини от Франция. Хиляди евтини билети за влак вече се продават на фиксирана цена.

Това е част от усилията на френския министър на транспорта Клеман Бон да направи пътуването с влак по-евтино. Той описа продажбата като „изключително проста и изключително мощна“.

Франция въвежда цени за влак от 1 евро

По-рано този месец бяха продадени 200 000 френски билета за влак на фиксирана цена от 19 евро. Въпреки че тази схема приключи на 15 юли и беше приложена към всички линии на Intercités, все още има промоции, от които да се възползвате, съобщава euronews.

До 27 август много влакови услуги eTER (регионален експрес) в крайбрежния регион Hauts-de-France са само 1 евро.

След като за първи път бяха пуснати в продажба на 7 юли, билетите с намаление се предлагат отново от 25 юли. Те са достъпни за ползване през всички дни, включително празнични и почивни дни.

Северно от Париж и граничещ с Белгия, Hauts-de-France обхваща Амиен, Лил и Кале. Ще има определен брой свободни места за 1 евро, така че не чакайте, а действайте. Те са достъпни на гишетата за билети в гарите Hauts-de-France, както и чрез уебсайта на SNCF.

Намаленията са финансирани от регионалния съвет като начин да се помогне на летовниците и местните жители да спестят пари.

В Окситания във Франция лица под 26 години също отговарят на условията за билети за влак TER на цена от 1 евро от 14 юли до 15 август.

Намаления за обществен транспорт във Франция

Франция стартира и други схеми за намаляване на цената на билетите за влак. До следващото лято транспортното министерство се надява да въведе единен пропуск за младежите.

Пропускът ще важи за целия обществен транспорт, включително влакове Intercités, влакове TER и автобуси.

Влаковете Intercités превозват около 12 милиона души годишно, според транспортното министерство.

Това е много по-малко от френските влакове TGV, които превозиха 23 милиона души миналото лято, но държавата не може да промени цените на високоскоростните железопътни билети. Надява се да последва примера на някои регионални и национални отстъпки, които вече са налице.

Германия въведе месечна карта за влак от 49 евро по-рано тази година, която се оказа много популярна.

Евтини цени за влак в Европа

По-рано тази година Испания намали цените на билетите Interrail за лица под 30 години. Билетите с отстъпка са достъпни за жителите на Испания до 15 септември.

Младите хора също могат да се възползват от 90 процента намаления на държавните автобуси и влаковете на къси до средни разстояния.

https://businessnovinite.bg/svjat/frape-sreshtu-shezlong-kolko-struva-frapeto-na-plazh-v-halkidiki.html

Deutsche Bahn, националната железопътна служба на Германия, пусна билети за 9,90 евро за някои маршрути на къси разстояния.

Ограничената продажба е в сила до 31 юли и е валидна за по-кратки пътувания с влакове ICE.