Турагенции

Пътувайте до Кипър, Кападокия и Италия с новите програми на Онекс тур

   
Пътувайте до Кипър, Кападокия и Италия с новите програми на Онекс тур

Лятото е към своя край, но това изобщо не е пречка за туристите, които искат все още да се насладят на почивка или екскурзия. Активният сезон продължава до края на октомври с топли южни дестинации, които са чудесни по това време на годината. За туроператора “Онекс тур” най-търсените програми за късно лято/ранна есен са Кипър, Италия и Турция.

Гърция е класика в избора на българите за морска почивка, но има една дестинация, която по нищо не ѝ отстъпва. Това е

слънчевият остров Кипър, 

който носи специфичен дух и всеки турист може да се забавлява също толкова добре там. Островът е известен с красивите си плажове, богататa история и висококачественото гостоприемно обслужване. Съчетавайки всички тези компоненти, можем да си гарантираме уникална ваканция.

Страната, известна със своите 300 слънчеви дни годишно, свежа храна и много златни плажове, е топ дестинация за 2023 г. Яна Тошева, маркетинг мениджър в “Онекс тур”, потвърждава, че интересът към Кипър се е задържал през цялото лято. “Имаме и много резервации за август и септември. Времето в Кипър е идеално за ваканция през септември”, изтъква още Тошева. Туристите избират Агия Напа, Ларнака и Пафос, за да комбинират плажовете с интересни забележителности и богата история.

Цените за почивка в Кипър започват от 429 евро на човек и включват чартърен полет на BH Air до Ларнака и обратно, 7 нощувки в хотел по избор на клиента и трансфери по цялата програма. Във всички пакети на “Онекс тур” са включени и медицински застраховки. Редовните полети до Кипър ще се реализират всяка неделя до 27 октомври от Летище София.

Когато става дума за Италия, 

туристите на “Онекс тур” могат да избират между различни хотели в курорта Кастеланета Марина - най-представителният за Пулия. Този регион в Югоизточна Италия, който граничи с Йонийско и Адриатическо море, привлича туристи с вечното си слънце, екзотичните плажове, типичната италианска кухня и многообразните исторически и културни забележителности.

Туроператорът организира директни чартъри до Бари всяка неделя до 17 септември, от където стартира екскурзията до сърцето на Пулия. Цените започват от 555 евро на човек, като в тях са включени самолетен билет с чартърен полет София - Бари - София на авиокомпания BH Air, летищни такси, трансфер летище - хотел - летище и 7 нощувки в хотел по избор на клиента. На разположение на гостите са 6 хотела, като сред тях са 3- и 4-звездни предложения. “Работим с някои от най-добрите хотели в района. Освен, че сме избрали да настаним гостите си в най-живописния курорт на Пулия, сме подбрали и висок клас хотели, които да осигурят незабравима почивка”, допълни Тошева.

“Онекс тур” планират и допълнителни екскурзии в региона, които трябва да бъдат платени предварително в България. Сред най-интересните места за посещение са Бари и Полиняно а Маре. Бари е столицата на област Пулия и предлага богата култура и типична средиземноморска атмосфера. В града туристите могат да се насладят на Стария град, катедралата "Св. Савин" и други забележителности. Полиняно а Маре е град, издигнат върху внушителни отвесни скали, и в миналото е бил популярен, тъй като през него е минавал Римският път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбрежието е познато с кристално чистото си море, двадесеткилометровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. От туроператора предлагат и други вълнуващи полу- и еднодневни екскурзии, с които гостите могат да посетят Матера, Алберобело, Локоротондо, Лече, Отранто и Мартина Франка.

През лятото повечето туристи за Турция избират Анталия и морските курорти, но за ранната есен по-предпочитана е екскурзионната ни

програма до Кападокия, 

коментира Яна Тошева. Традиционно наистина балоните, които се извисяват над красивия пейзаж по изгрев слънце, са най-популярната атракция. Но всъщност Кападокия крие много природни и исторически забележителности, за които повечето туристи дори не предполагат.

За това и “Онекс тур” избира да предлага както традиционни за дестинацията преживявания, така и по-малко известни такива. 4- и 5-дневните им програми от София и Варна определено са хит за есента. Полетите от София за Невшехир ще се провеждат всеки петък от 1 септември до 3 ноември, както и всеки понеделник от 4 септември до 30 октомври. От Летище Варна групите също ще отпътуват в понеделник и петък в периода от 16 до 30 октомври и от 13 октомври до 3 ноември.

Цените започват от 295 евро на човек и включват самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет и включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище – хотел – летище, 3/4 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, обслужване в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език, медицински застраховки.

По време на програмата туристите могат да се запознаят Учхисар, град Авано, Гьореме, долината Паша Байлар, Каймаклъ, Юргюп, Орта Хисар и Мустафапаша. Разбира се, туроператорът е подготвил и по-традиционни дейности като летене с балон и вечеря с местни специалитети и фолклорни танци. Друг интересен обичай е мистичната церемония, наречена “въртящи се дервиши” с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи. Всеки един вариант помага на туристите да се докоснат до бита и културата на местните.

“Онекс тур” има богато разнообразие от дестинации, предлагани за идните месеци. Търсенето е голямо от сега и има вероятност по-късно трудно да се намират места за любимите курорти. Независимо дали изберете Кипър, Турция, Италия или друга програма от каталога им, те ще се погрижат почивката ви да е изпипана до най-малкия детайл.

Йоана Шомова