Анализи Новини

Кога да посетим десетте най-популярни дестинации?

   
Кога да посетим десетте най-популярни дестинации?

Според Световната организация по туризъм, най-популярните дестинации в света са били посетени от 450 млн. души през 2022 г. Те се намират в Европа, Северна и Южна Америка, но повече от тях са на Стария континент. Ето най-популярните туристически дестинации, както и най-доброто време за тяхното посещение.

10. Австрия (26.2 млн. туристи)

Ако сте почитатели на Коледните пазари и зимните спортове, то тогава най-доброто време да посетите Австрия, е ноември.

Условията за ски в страната са идеални до април, но май привлича туристи и заради подходящите условия за хайкинг и свободно време край езерата.

Най-топло в Австрия е между юни и август, когато местните хора най-често се ориентират други дестинации.

 

9. Гърция (27.8 млн. туристи)

Историческите забележителности и красивите острови на южната ни съседна са посетени от близо 28 млн. души през миналата година. Най-доброто време за посещение на Гърция, е април и септември, когато времето не е топло, пък и тълпите от туристи са сравнително малко. 
 

 

Именно тогава ще може да избегнете и горещините в Атина, за да посетите Акропола.

8. Германия (28.5 млн. туристи)

Музеите, страхотната храна и нощния живот привличат все повече хора.

Най-доброто време за посещение на Германия е между април и октомври. От края на април и през май ще може да пиете бира на открито и да се насладите на цъфтежа на цветята. Октоберфест привлича милиони хора през октомври, а празничните Коледни базари са подходящи за хората, обичащи зимното настроение. 

7. Великобритания (31.2 млн. души)

Над 30 млн. души през миналата година са посетили Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Времето на Острова е непредсказуемо, но според местните, между май и септември имаме най-голям шанс да попаднем на период без дъжд.

6. Мексико (38.3 млн. души)

Най-подходящо за посещения в Мексико е между ноември и април, което съвпада със сухия сезон в страната. Имайте предвид обаче, че именно тогава броят на туристите е огромен и цените по-високи. 

5. Италия (49.8 млн. души)

Близо 50 млн. души посетиха през миналата година страната, за да разгледат Рим, Милано, Ватикана, невероятните плажове, езерото Комо и др. 
 

 

Заради горещото време през лятото, страната е най-подходяща за посещения в края на пролетта или през есента, когато ще се сблъскате и с по-малко туристи.

4. Турция (50.5 млн. души)

Туризмът генерира огромна част от икономиката на Турция, като той бавно се възстановява от ефекта на пандемията от коронавирус.

Месеците май и октомври са идеални за туристите, които не обичат температури от около 36 градуса през лятото.

3. САЩ (50.9 млн. души)

От нощния живот в Лас Вегас, през спектаклите на Бродуей, Националните паркове и световно известните плажове на Хавай – разнообразието в САЩ е толкова голямо, че имаме опции за посещение във всеки месец от годината.

Имайте предвид, че ураганите са често срещани от март до юни в Средния запад, както и от юни до октомври на Атлантическото крайбрежие.

2. Испания (71.7 млн. души)

Майорка, Ибиса, както и Барселона и Мадрид привличат милиони туристи всяка година.

При положение, че искате да избегнете тълпите и високите цени, то тогава не пътувайте към Испания през юли и август.

1. Франция (79.4 млн. души)

Главна отличителна характеристика на Франция от другите европейски страни е нейният излаз на Атлантическия океан и на Средиземно море. 
 

 


Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам и Лувърът, който заема челно място сред най-посещаваните музеи, привличат милиони туристи всяка година.

Националният празник на страната е на 14 юли, когато може да очаквате пълни плажове, паркове и заведения.