Хотели

Хотелите в Кипър достигнаха заетост от предпандемичните нива

   
Хотелите в Кипър достигнаха заетост от предпандемичните нива

Хотелите в Кипър са пълни от началото на най-отпускарския месец август, като заетостта в тях достига нивата на рекордната досега за кипърския туризъм 2019 г., съобщиха от Кипърската асоциация на хотелиерите, предава БНР. Резултатите досега потвърждават прогнозите за силно туристическо лято на Острова на Афродита.

Средната заетост в хотелите в първите дни на август е 90% и се очаква високата стойност да се запази до края на месеца, казаха от Кипърската хотелиерска асоциация.

През юли хотелите бяха запълнени до 85% от капацитета им.

Доста задоволителни нива на заетост се предвиждат и през септември.

Резервациите досега са много по-високи от миналата година, а има и силен поток в последната минута, което дава надежда за повече пристигания, посочиха от браншовата организация.

Курортите в района на Пафос, на западния бряг на острова, и в Агия Напа, на югоизточното крайбрежие, са най-предпочитаният избор на чуждестранните гости.

Агия Напа, който бе любимо лятно място на руските туристи и много от хотелите работеха само с руския пазар, се възстановява от загубата му. Местни хотелиери заявиха, че вече са достигнали заетостта от рекордната 2019 г.

През това лято чуждестранните туристи проявяват повишен интерес към планинските курорти на острова, отбелязаха от хотелиерската асоциация.