Новини Събития

Уикенд в Пловдив за шеста поредна година с много изненади

   
Уикенд в Пловдив за шеста поредна година с много изненади

Археологическите проучвания на "Форум Запад" ще бъдат включени в събитието "Уикенд в Пловдив", предаде репортер на "Фокус". Това стана ясно по време на пресконференция с участието на инж. Любозар Фратев, заместник-кметът по "Култура, археология и туризъм" Пламен Панов и Велизар Кичуков.

Фестивалът се реализира за шеста поредна година с подкрепата на Община Пловдив и Съвета по туризъм. 

"Уикенд в Пловдив“ е един от най-новите туристически фестивали. През дните от 18 до 20 август пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се потопят в магията на най-стария жив град в Европа, като се възползват от множество атрактивни оферти и отстъпки.

За целта трябва да се сдобият с "Уикенд в Пловдив гривна", чиято цена е 20 лева.

Откриването на фестивала ще бъде на 18 август от 19:00 ч. на "Форум Запад".

"Събитието съчетава умело "съставките" на Пловдив. Тук е туризмът на изживяването", коментира заместник-кметът Пламен Панов.

"Уикенд в Пловдив" ще има своето съпътстващо събитие, а именно "Винени нощи" в частично обновената част на "Форум Запад".

"Идеята беше да съживим уикендите в Пловдив, за да помогнем на хотелиерите. 

Новото събитие се роди спонтанно. Само ние липсвахме в разкопките. Благодарение на моя екип и всички замесени се случи. Недвижимото културно наследство трябва да се социализира.", шеговито каза Любозар Фратев.

Очаква се "Министерство на туризма" да стане патрон на "Летни винени нощи в Филипопол". В събитието ще се включват 37 участника.

Дегустациите на вино по време на "Пловдивски летни винени нощи“ ще се провеждат на 18 и 19 август от 19:00 до 23:30 ч.