Новини Събития

Летни винени нощи по време на Уикенд в Пловдив

   


Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират „Уикенд в Пловдив“. Шестото издание на фестивала се провежда в града под тепетата тази уикенд. Събитието се провежда веднъж годишно и дава възможност на посетителите да се потопите в магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света, възползвайки се от множество атрактивни оферти и отстъпки.

„Уикенд в Пловдив“ обединява туристическия бранш в името на туристите и гражданите. Всеки гост и пловдивчанин ще може да се възползва от над 30 оферти за:

  • хотелско настаняване
  • заведения за всеки вкус
  • туристически забележителности
  • активности за свободното време

За да бъде преживяването още по-интригуващо и запомнящо се, организаторите са подготвили и няколко туристически активности със свободен достъп. През 2022 гр. Пловдив е обявен от Europeen best destinations  за „най-добрата европейска дестинация“, когато става дума за култура, романтика и вино. По време на туристическите пешеходни обиколки лицензирани екскурзоводи ще показват и разказват интересни факти от историята и живота на Пловдив в историческия център на града.

За улеснение на посетителите организаторите са създали интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“. Картата ще е налична онлайн и ще може да се използва чрез смарт устройства. Също така обектите ще бъдат обозначени със стикер „Уикенд в Пловдив локация“.