Транспорт

Гранична полиция предупреждава за интензивен трафик към Гърция и Сърбия

   


Традиционно най-натоварено е на ГКПП "Кулата - Промахон", затова властите съветват пътуващите да изберат някои от другите пунктове като "Маказа" и "Златоград". Потребители в социалните мрежи също се оплакват от колони и бавно преминаване. Те посочват, че на ГКПП "Кулата" се преминава за 40 до 50 минути.

Засилен е и трафикът и към "Калотина", като се очаква той да се увеличава още заради турските емигранти, които започват да се прибират на запад. Пътуващите към Сърбия могат да използват и ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука" и ГКПП "Олтоманци".

Интензивен е трафикът на товарни автомобили към Румъния. От румънска страна на "Дуранкулак" са въведени ограничения и ТИР-ове с тегло над 7,5 тона няма да бъдат пропускани през целия уикенд. Останалите пунктове пропускат тежкотоварни автомобили от 8 до 20 часа.

КАТ предупреждава шофьорите да са внимателни и по АМ "Тракия". В момента на няколко места по магистралата се извършват неотложни ремонтни дейности, които затрудняват движението. За пореден път от пътната полиция молят водачите да спазват ограниченията за скорост и знаците.