Новини Събития

Разходка из Хаваите на Европа

   
Разходка из Хаваите на Европа

Азорските острови - автономен португалски архипелаг, разположен в средата на Атлантическия океан, е известен със своите спиращи дъха вулканични пейзажи, които понякога изглеждат почти праисторически. Повечето му посетители първоначално се отправят към Сао Мигел - най-големия и най-посещаван остров, на който се намира главното международно летище.

И можете ли да ги вините? „Хавай на Европа“, както го наричат, изобилства от кратерни езера, тучни хълмове, фумароли (струи от вулканични газове и пари, изхвърляни от пукнатини в земната кора, много често в близост, по склоновете и в кратерите на вулкани) и водопади.

Теренът на архипелага е едновременно драматичен и забележително разнообразен. Други по-малко известни местности също предлагат много на пътешествениците.

Санта Мария - най-южният остров във веригата, например, може да се похвали с единствените плажове с бял пясък в региона. Разбира се, на място, потопено в такава дива природна красота, екоприключенията - от туризъм до каякинг – изобилстват, посочва T+L.

Копнеете да се разходите из сюрреалистични пейзажи, да наблюдавате китове и да опитате местната кухня? Вижте най-добрите неща за правете на Азорските острови:

Сет Сидадес, Сао Мигел

Ако някога сте търсили в Google Азорските острови, шансовете да ви изскочат изображения на Сет Сидадес са огромни.

Пътуването до тази емблематична природна зона на остров Сао Мигел е абсолютно зашеметяващо с невъобразими гледки към известните езера-близнаци в кратери Lagoa Azul (синя лагуна) и Lagoa Verde (зелена лагуна). По пътя има много живописни гледки и очарователни малки селца.

Остров Вила Франка

Необитаемият наводнен кратерен остров е лесно достъпен от Сао Мигел. Защитената лагуна гъмжи от уникален морски живот и предлага изключителна видимост, което я прави идеална за гмуркане.

Горещите извори във Фурнас, Сао Мигел

Център на геотермална дейност на Сао Мигел, Фурнас е благословен с много горещи извори. Търсещите уелнес и релаксация ще открият изобилие от места, в които да се потопят.

Алвес предлага Centro de Interpretação Ambiental da Caldeira Velha - природен резерват с минерални басейни, водопади и буйна зеленина.

Важно е да се отбележи, че водата е с високо съдържание на сяра. Може да отнеме известно време, за да свикнете с уникалната миризма, но лечебните й ползи са много.

Пико да Бароса, Пико

Любителите на планинските дейности не трябва да пропускат Пико да Бароса - най-високата точка в Португалия. Върхът се намира върху спящ вулкан на надморска височина от 2350 метра.

Походът е доста приятен, стига да имате сигурна опора и опитен местен водач, който да ви помогне да се ориентирате в терена от вулканични скали.

Наблюдение на китове

Азорските острови са една от най-добрите дестинации за наблюдение на китове в света. Много различни видове китоподобни наричат водите около архипелага дом, а обиколките с екскурзовод дават на посетителите място на първия ред за наблюдение на тези величествени морски същества.

Докато пиковият сезон продължава от април до октомври, за да увеличите шансовете си да видите по-големи мигриращи видове, като сини китове, помислете за пътуване между края на април и началото на май.