Новини Събития

Вижте 5 красиви места в Испания

   
Вижте 5 красиви места в Испания

Въпреки че заради красивите пейзажи, световноизвестно крайбрежие и широки участъци от планинска верига е трудно да разберем откъде да започнем.       
Пуерто Бланкос – уникалните и красиви бели села на Андалусия

Пуерто Бланкос – уникалните и красиви бели села на Андалусия
Снимка: globalgrasshopper

Пуерто Бланкос – белите села, разпръснати по скалистите хълмове на централна Андалусия. Тези села се противопоставиха на времето и гравитацията, за да се превърнат в основно испанско преживяване. Миграцията на младото поколение към градовете, някога е застрашавало съществуването на тези селца, но сега както местните жители, така и туристите са възродили техния чар. Сега както местните, така и чуждестранните посетители са преоткрили чара им, а тесните улички, варосаните къщи, красивите стари църкви и отрупаните с цветя площади са възстановени. Особено красиви са селата Grazalema, Vejer de la Frontera и Arcos de la Frontera.

За тези, които търсят същността на испанската красота, тези села са задължителни. Разходете се по калдъръмените улици, насладете се на топлината на напоените със слънце стени и вдишайте историята, която витае във въздуха. Посетете готическата църква (известна на испански като Iglesia de la Santa María de la Coronada), която има впечатляващо ретабло в стил Платереск. Посетете прекрасните исторически паметници на Медина Сидония. Уверете се, че сте включили Arcos de la Frontera , който е известен като зашеметяващата врата към Пуерто Бланкос.

Гранада – невероятен и богат на култура испански град

Гранада – невероятен и богат на култура испански град
Снимка: globalgrasshopper

Гранада е град в региона Андалусия в Южна Испания, сгушен в подножието на планината Сиера Невада. Това е един от най-красивите градове в Испания и има наистина зашеметяващи примери на мавританска средновековна архитектура. Най-добрият пример е изумително богато украсеният мавритански дворец, Алхамбра. Той е един от най-посещаваните и най-красивите паметници в Испания. Прекарайте 2-3 часа в скитане по историческите улици на Албайзин, стария мавритански квартал на Гранада, който е обявен за обект на световното наследство. Разгледайте разкошните дворове в мавритански стил и залите за приеми на Дворците Насрид в сърцето на Алхамбра. Посетете прекрасния Сакромонте – голям хълм, известен със своите пещери, които са превърнати в обществени места за фламенко изпълнения. 
Севиля – едно от най-красивите и романтични места за посещение в Испания

Севиля – едно от най-красивите и романтични места за посещение в Испания
Снимка: globalgrasshopper

Величествената столица на региона Андалусия, Севиля, е пълна с красиви гледки, фантастични фламенко танци, отлични барове, магазини и ресторанти и е чудесна атмосфера. Една от забележителните атракции на града е грандиозният площад Plaza de Espana. В центъра му има огромен фонтан и канали, по които посетителите могат да видят града на водни колела. 

Посетете невероятния Real Alcazar de Sevilla, красивият средновековен ислямски дворец, който е уникална комбинация от испанска християнска и мавританска архитектура. Разгледайте зашеметяващия Plaza de Espana, полукръгла тухлена сграда в ренесансов/неомавритански стил, която е била мястото за много известни филми и телевизионни сериали. Посетете красивата катедрала на Севиля, която датира от 15 век. Отделете време, за да разгледате другата известна историческа архитектура тук, като Torre Giralda и Iglesia Colegial del Salvador. Не си тръгвайте без да гледате някое от техните известни фламенко представления, споделя Скот Балаам.

Марбея – за яхти, красив стар град, златни плажове и много блясък

Марбея – за яхти, красив стар град, златни плажове и много блясък
Снимка: globalgrasshopper

Марбея е вечно популярен град и морски курорт. Посетителите се тълпят тук заради хубавото време, красивия исторически стар град, неговите великолепни плажове, многобройните нощни клубове и барове. Отправете се към Пуерто Банус, най-блестящото яхтено пристанище в региона и се разходете из красивите тесни улички на стария град, облицовани с цветни кутии. Това е място с доста екстремни контрасти и това го прави още по-завладяващо! 

Ронда – грандиозният испански град на върха на планината

Ронда – грандиозният испански град на върха на планината
Снимка: globalgrasshopper

Ронда – красиво място, заобиколено от оживени речни долини с население от около 35 000 души. Той е едно от най-добрите и популярни места за разглеждане в Испания. Вероятно поради близостта си до Малага, която е популярна ваканционна дестинация за млади хора. Самият град е третият най-посещаван град в Андалусия и предлага много вълнуващи забележителности.

Изграждането на моста Puente Neuvo отне 42 години и свързва стария мавритански град и по-новите части на града El Mercadillo. Заедно с дълбокото дефиле, което обхваща, това е най-известната забележителност на Ронда и е идеалното приключение за туристи, които пътуват. Посетете Новия мост (The Puente Nuevo), който предлага наистина невероятна гледка към дефилето El Tajo. Разгледайте прекрасния дворец Мондрагон, който е дом на музей и някои наистина красиви градини. Посетете градините Куенка, които са известни със своите серии от тераси. Гледките са фантастични и ви дават уникална и различна гледна точка на града. Ронда е известна с фантастичните си вина, включително посещение на винарната Descalzos Viejos за чудесен начин да прекарате един следобед. Посетете историческите арабски стени и градските порти, които пазят града в безопасност от векове.