Новини Събития

Отново Банско опера фест на 25-ти и 26-ти август

   
Отново Банско опера фест на 25-ти и 26-ти август

Още едно интересно събитие ще попълни лятната културната програма на община Банско. На 25 и 26 август почитателите на класическите изкуства, туристите и гостите на планински курорт ще могат да се насладят под открито небе на площад “Никола Вапцаров” на популярни произведения от репертоара на Държавната опера Варна на двудневния фестивал “Банско Опера Фест”.

Организаторите на фестивала, който вече става традиционен – Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик, са осигурили безплатен достъп до спектаклите. На 25 август (петък), от 20:30 часа, ще бъде представено едно от най-популярните произведения на италианския композитор Джоакино Росини – комедийната опера „Сeвилският бръснар“.

В събота, на 26 август, в същия час – 20.30, ще бъде показан мюзикълът “Бодигард” с експресивна сценография и оригинална оркестрация на хитове на Уитни Хюстън. Преди това, в 10.30 часа, за децата ще бъде представен спектакълът „Трите феи и спящата красавица“ на детската вокално-театрална група “Талсъмче”.

Младите певци имат богат репертоар, издали са пет албума. Участвали са в редица проекти, мюзикъли, като един от тях – „Денят на прошката”, се игра няколко сезона в Младежкия театър в София.

Създадена през 1992 година, формацията „Таласъмче” има първи награди на международни фестивали в Италия, Дания и България.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати