Оферти

Приключение в щастливия Бутан

   


Пътешествието ни из Бутан ще започне от Катманду (Непал), където ще имаме на разположение два непълни дни за разглеждане на забележителностите на непалската столица (по един на отиване и връщане от Бутан). Ще летим от Катманду (Непал) до град Паро (Бутан). Ще се разходим из столицата на Бутан - Тимфу, където ще посетим най-интересните музеи. С джипове ще пътуваме през прохода Дочула (3,140 м) до зимната столица на Бутан, високопланинския град Пунакха. В района ще посетим Пунакха Дзонг (Дворецът на Щастието) и ще имаме лек планински преход до Чими Лаканг (Храма на плодовитостта). Ще спираме из малките селца и общности, за да се опитаме да разберем защо бутанците са една от най-щастливите нации в света. 

Ще се наслаждаваме на живописните оризови поля и впечатляващи пейзажи на Хималаите. Ще посетим и живописно разположения женски манастир Сангчен Доржи Чхолинг. Ще се изкачим до Камсун Юлей Намгиел Чортен - място за магия построено от Кралицата Майка. Ще имаме лек пешеходен преход до Такшанг Гонпа на ръба на 900 м пропаст, която вероятно всички сте виждали от снимките от Бутан. Ще се отбием през отдалечените и не много посещавани руини на храма Другиел Дзон, както и ще посетим стария, великолепен храмов комплекс - Кичу Лаканг. Ще летим обратно от Паро (Бутан) за Катманду, от където се прибираме в София.

Дати: 20-28 ноември 2023; Ако сте група от най-малко 5 или 6 човека, можем да организираме това пътуване по всяко време и дати удобни за вас.

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: 7-9 човека;

Цена за програмата + всички самолетни билети (София-Катманду-София + Катманду-Паро-Катманду): 4,142 евро/човек . Ако цената на самолетните билети се промени, ще се промени и общата цена на пътуването.

Цена за програмата в Бутан без самолетни билети София-Катманду-София, но с включена цена за полетите Катманду - Паро (Бутан) - Катманду: 3,230 евро/човек (група от 7 до 9 човека)(5,938 лева при курс 1,96 лв за евро); Ако групата е по-малка от 7 човека, цената малко ще се повиши;

Цената включва: 

Самолетни билети: София-Катманду-София (Турски авиолинии) и Катманду-Паро-Катманду (Drukair) (1);

Водачи: групата ще има български и местни водачи;

Транспорт: ще имаме специален малък бус само за нашата група в Бутан;

Нощувки: 7 нощувки в хубави 3 звездни хотели  в Катманду и Бутан с включени закуски;

Храна: всички хранения в Бутан, вода, чай и кафе;

Виза: Виза за Бутан;

Специалната правителствена такса за Бутан (Government's Sustainable Development Fee);

Входни билети: включени са входни такси за основните места, които посещаваме;

Цената не включва: виза за Непал (2); обяди и вечери в Непал; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); входни билети за забележителности в Непал; разходи от личен характер.

За повече информация вижте  ТУК.