Транспорт

Авиокомпания не качи майка на Летище София заради пълен полет

   
Авиокомпания не качи майка на Летище София заради пълен полет

Свалиха майка от самолет и я разделиха с детето ѝ. Жената имала редовен билет, но се оказало, че няма място за нея.

Полетът бил от София до Айндховен. Наземният персонал обяснил на Йорданка Русева, че продадените билети са повече от местата в него и тя трябва да остане. Самолетът излетял без нея, а на борда останали съпругът и 3-годишната ѝ дъщеря. По думите на жената, не ѝ било предложено нито обезщетение, нито билет за друг полет, каквото е правилото, а само опцията да не пътува никой от тях.

NOVA потърси за коментар нискотарифната компания "Райънеър" с въпросите защо продават повече билети, отколкото места има на самолета, и на какъв принцип подбират пътниците, които да свалят. Опитите ни да се свържем с тях обаче останаха безуспешни. Йорданка Русева е успяла да се събере със семейството си, но след като си купила още един билет за друг полет на следващия ден.

Билетите били купени в края на май. Ден преди полета, при чекирането, се оказало, че младата майка няма конкретно място. Пишело, че бордна карта ще ѝ бъде издадена на гейта. 12 души са останали без бордова карта непосредствено преди полета. Шестима от тях получили такава на хартия, но Йорданка нямала този късмет.