Новини Събития

Традиционните Делюви празници в Златоград започват на 15 септември

   
Традиционните Делюви празници в Златоград започват на 15 септември

Програмата на традиционните Делюви празници в Златоград започва на 15 септември с представяне на книгата "Българските хайдути" и филма "Делю и вечността", съобщават от Етнографския комплекс в Златоград. Кулминация на празниците ще бъде възстановката "Един пазарен ден отпреди 100 г." на 23 септември.

Изданието "Българските хайдути" ще бъде представено на среща с участието на авторите проф. Пламен Павлов и Иван Първанов в Етнографския комплекс. Симеон Идакиев и Атанас Аретов ще се срещнат с публиката на своя филм "Делю и вечността".

На 16 септември е предвидено откриване на баскетболен турнир "За купата на Делю Войвода". С ретро привкус ще бъде родопската вечер на 22 септември в организирания ресторант на открито "ХоРеМаг" с музика от Златоград и специалитети от кухнята на Родопите.

Връщайки век назад, възстановката по калдъръмите на Етнографския комплекс на 23 септември ще пресъздаде атмосферата от някогашната градска чаршия. Концертната програма за празниците в Етнографския комплекс е с участието на гайдарски състав "Дельо хайдутин", Росица Пейчева, оркестър "Родопско настроение" и Нели Петкова.