Новини Събития

Доц. Кунчев: Нека гражданите спокойно да ползват всички плажове

   
Доц. Кунчев: Нека гражданите спокойно да ползват всички плажове

„През годините не сме преставали да вършим работата си, да изследваме водата по местата за къпане. Това е една отговорна задача, взимаме проби от 116 места по Черноморието и то минимум 16 пъти за сезон, за да можем да класифицираме един плаж като отличен, задоволителен или незадоволителен”. Това заяви в ефира на "Събуди се" доц. д-р Ангел Кунчев. Той посочи, че няма рискове за плажуващите.

„На 21-23 август бяха взети последните проби от всички плажове в Бургаска област. Единствено на Попския плаж и на Северния плаж на Китен така нареченият "Лиман" има малко раздвижване, но показателите са много далеч от тези, които бяха съобщени от "Активни потребители". Това не ги прави негодни за къпане", посочи още той.

"В понеделник ново пробовземане, включително на тези по-рискови места и то заедно с представители на учавстващите в проекта учени от Софийския университет, за да се убедят, че Районната здравна инспекция работи по въпроса така, както трябва и в изпълнение на критериите", допълни Кунчев. 

"Нека гражданите спокойно да ползват всички плажове. Ако има отклонения, реагираме веднага. Правили сме го през годините, забранявали сме къпането на определени плажове, но тогава, когато има сигурни данни за това", каза доц. д-р Ангел Кунчев.