Новини Събития

Намаление на кражбите отчитат в Слънчев бряг

   
Намаление на кражбите отчитат в Слънчев бряг

И тази година се регистрира значително намаление в броя на кражби и грабежи на територията на Слънчев бряг Зона Изток, съобщават от дружеството, стопанисващо и управляващо инфраструктурата на курорта. Това е станало ясно на работна среща на изпълнителния директор на „Слънчев бряг“ АД Соня Енилова с ръководството на РУ-Несебър.

През Лято 2023 г. се отчита и съществено намаляване на броя на противообществени прояви в централната зона на комплекса и на територията на активните нощни заведения, посочват от дружеството. „Силното полицейско присъствие по централна и крайбрежна алея през активните летни месеци също влияе положително за сигурността на туристите“, коментира още изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД, цитирана в прессъобщението. 

И през този туристически сезон в колаборация с РУ- Несебър дружеството-собственик на инфраструктурата в курорта подсигури и присъствието и работата на двама чешки и двама румънски полицаи. В последните пет години част от инвестициите от страна на „Слънчев бряг“ АД са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 350 камери покриват 80% от територията на най-големия комплекс у нас, Зона Изток и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности. Изградена е система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства (МПС), която следи движението на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса, се посочва в съобщението. 

Летният сезон се характеризира със завръщането на туристите, пристигащи с въздушен транспорт, които традиционно избират Слънчев бряг за лятната си ваканция, информираха преди дни от дружеството.