Транспорт

Wizz Air предупреди за закъснения и отмяна на полети до Англия

   
Wizz Air предупреди за закъснения и отмяна на полети до Англия

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air информира, че поради технически проблем в системата на Контрол на въздушното движение във Великобритания, някои от полетите от и до страната ще бъдат извършени със закъснение или ще бъдат отменени. Промени в графика си ще претърпят всички авиокомпании, които имат полети по този маршрут на 28 август 2023 г., както и в следващите няколко дни до решаване на техническия проблем, съобщиха за TravelNews от превозвача.

Авиокомпанията работи в тясно сътрудничество с Националната служба за обслужване на въздушното движение с цел да сведе до минимум промените в полетния си график. Wizz Air ще се свърже с всички засегнати пътници чрез email и SMS, за да ги информира за ситуацията, както и да им предложи алтернативен полет или възстановяване на сумата на билета, допълват от превозвача.

Авиокомпанията има по два полета на ден между София и Лондон Лутън. Този път вината не е в Wizz Air. Полет на превозвача от Меминген до София вчера закъсня с над 6 часа. Той е  отложен с няколко часа поради извънредна техническа поддръжка на самолета, който в последствие е бил подменен с друг. Всички засегнати пътници са уведомени за ситуацията, като междувременно са им предложени и ваучери за храни и напитки.

Wizz Air поднася своите искрени извинения на засегнатите пасажери. Авиокомпанията полага постоянни усилия да минимализира промените в полетния си график и да транспортира пътниците си възможно най-бързо до желаната дестинация, като подчертава, че безопасността на пътниците, екипажа и самолета остава неин основен приоритет, допълват в позиция от превозвача.

Мирослав Иванов