Новини Транспорт

България Еър пренасочи полета от и до Лондон за утре

   
България Еър пренасочи полета от и до Лондон за утре

Поради срив в системите на летище Хийтроу, полет FB 851/2 между София и Лондон и обратно, планиран за днес, ще бъде изпълнен утре (29.08.2023 г.). „Молим пътниците от засегнатия полет да следят официалния сайт на авиокомпанията, както и страниците ѝ в социалните мрежи за последваща актуална информация. Екипът на България Еър поднася своите извинения за причиненото неудобство!“, съобщиха от авиокомпанията.

Летищата във Великобритания имат срив в системата на Контрол на въздушното движение. Някои от полетите от и до страната ще бъдат извършени със закъснение или ще бъдат отменени. Промени в графика си ще претърпят всички авиокомпании, които имат полети по този маршрут на 28 август 2023 г., както и в следващите няколко дни до решаване на техническия проблем, обявиха местните авиационни власти.

Wizz Air също вече предупреди, че ще има закъснения или отмяна на полети до Великобритания. Авиокомпанията работи в тясно сътрудничество с Националната служба за обслужване на въздушното движение с цел да сведе до минимум промените в полетния си график. Wizz Air ще се свърже с всички засегнати пътници чрез email и SMS, за да ги информира за ситуацията, както и да им предложи алтернативен полет или възстановяване на сумата на билета, допълват от превозвача.

Авиокомпанията има по два полета на ден между София и Лондон Лутън.

Мирослав Иванов