Събития

Летният туристически сезон продължава активно и през септември на къмпинг

   
Летният туристически сезон продължава активно и през септември на къмпинг

Летният туристически сезон по Българското Черноморие продължава активно и през септември на къмпинг. Резервациите на каравани, бунгала и кемпери в българската платформа Karavani.bg за предстоящия месец са близо два пъти повече в сравнение със същия период през 2022 година, показват техните данни.

Избора да почиват на къмпинг през септември, резервирайки през платформата за устойчив туризъм, правят предимно млади хора – между 25 и 45 години (над 50%). Търсенето на почивка сред природата е най-вече от хора от големите градове в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора (над 80%). Тази година се наблюдава и засилен интерес от страна на българи, които живеят в чужбина, както и на чужденци, които избират да прекарат ваканцията си на българските къмпинги. Страните, от които търсят почивка на къмпинг на Българското Черноморие, са Германия, Великобритания, САЩ, Нидерландия, включително и от съседните Румъния и Гърция.

„Спокойно можем да кажем, че през септември летният сезон продължава пълноценно за всички, които предпочитат почивката сред природата. Очакванията са хубавото време да се задържи по-дълго, което е и предпоставка за повече търсене. Тенденция в резервациите тази година е, че през септември се търси по-висок клас преживяване – каравани и бунгала, които предоставят всички удобства и комфорт на посетителите си”, сподели основателят на Karavani.bg Николай Неков.

Тенденциите показват още, че по-високите температури през юли са накарали почиващите на къмпинг да търсят с приоритет места на сянка и такива с климатик. Зачестили са и запитванията за предоставяне на удобства за бебета и малки деца, като кошара, например. Това показва, че все повече родители с по-малки деца избират къмпинга за почивка, която предоставя възможността за игри навън и отделяне от екраните. 

Сред предпочитанията на туристите е настаняването да позволява и да е подходящо за домашни любимци. Популярни този сезон са и last-minute предложенията, които предлагат специални условия в следващите 7-10 дни, показват още данните на Karavani.bg. 

Хората търсят и допълнителни активности, които да посетят по време на почивката си. Затова и този сезон екипът на платформата организира поредица йога събития на плажа. В селекцията на Karavani.bg може да бъде намерен широк избор за настаняване на над 20 къмпинга и други места в страната. С над 240 предложения онлайн търсещите почивка сред природата могат лесно и сигурно да намерят и да резервират своето лятно преживяване сред природата. Домашните любимци също са добре дошли. На Karavani.bg влизат, освен ситуирани каравани, и по-висок клас бунгала с гледка към морето, санитарен възел и климатик. Местата за настаняване предлагат уют, оборудване и удобства за една пълноценна ваканция. 

Едновременно с това, условията при анулиране са фиксирани в полза на клиентите - резервации могат да бъдат отменени при пълно възстановяване на платената сума, ако е спазен срокът от поне 30 или 14 дни предизвестие, и на 50%, ако анулирането е между 14 и 7 дни преди резервираната дата. Предстои възможностите в тази посока да се увеличават. От юли тази година вече има и опция за резервиране на почивка на изплащане. Екипът на платформата пък е насреща за съдействие с информация и всичко необходимо в процеса по реализирането на мечтаната почивка, както и на компании, които искат да организират “изнесен офис” за служителите си или пък друг вид фирмени събития на морето.

Karavani.bg влезе в активния летен сезон и с нов и подобрен сайт, през който резервирането на желаното място за ваканция е максимално улеснено. Паралелно, компанията набира и свежи инвестиции в нов рунд на финансиране, насочен към търсенето на водещ инвеститор, стратегически партньори с нови проекти и събития и микроинвеститори, които имат сходни интереси и ценности. Средствата се инвестират в разширяване на технологичния екип, в задържане и повишаване на високото ниво на клиентско обслужване, както и в развитие на пазарите в Гърция и Румъния.

Миналата година компанията привлече 50 000 евро от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital, а в следващ рунд и 62 500 евро. Karavani.bg беше селектирана от специализираната технологична медия The Recursive сред 15-те български стартъпа, които привличат интерес сред инвеститорите, демонстрирайки потенциал за растеж.