Новини Хотели

Вижте най-луксозните хотели на Малдивите

   
Вижте най-луксозните хотели на Малдивите

Изборът на място за отсядане на Малдивите може да се окаже много труден. Идиличният архипелаг изобилства от перфектни хотели. Всички от тях на пръв поглед изглеждат еднакви - Вили със сламени покриви над водата, бели плажове с пясък като пудра, обширни спа центрове… почти всички от най-ексклузивните курорти отговарят на това описание.

Но ако се вгледате по-внимателно, ще откриете няколко основни различия.

В средата на Индийския океан, съставени от над 1000 коралови острова, разположени в групи или атоли, Малдивите са място с голямо разнообразие от хотели – някои от тях скрити на  труднодостъпни частни острови, други на кратък преход с моторна лодка, до трети ще стигнете с хидроплан и ще се насладите на от ярките светлини на Мале.

Известно е, че престоят на Малдивите е свързан с високи цени, така че си струва да отделите време, за да изберете мечтаното от вас място за настаняване. След като решите дали търсите пълно уединение или по-комуникативно място, си струва да стесните и другите основни приоритети.

За да ви помогнем в избора, от Luxutour, съставиха списък на най-добрите хотели на Малдивите, включващ всичко - от природосъобразни райски кътчета до уединени уелнес убежища.

 

The Nautilus

Списъкът ни започва със спиращ дъха частен остров в североизточната част на атола Баа - биосферен резерват на ЮНЕСКО, където се намира едно от най-големите места за наблюдение на скатове манта в света. За да стигнете до "Наутилус", трябва да прелетите 30-минути с хидроплан от международното летище Велана. Определено пътуването си заслужава.

Нивото на обслужване е на особено високо ниво. Още преди да сте стъпили на острова, консиерж ще се свърже с вас, за да разбере предпочитанията ви за всичко - от температурата на басейна до любимите ви напитки.

Със само 26 частни вили това е идеалният вариант за тези, които търсят по-спокойно място. Можете да избирате между настаняване над водата или на плажа или да се възползвате от всичко и да резервирате целия остров за себе си.

Неотдавна курортът добави множество нови възможности "след залез слънце" - от вечеря под звездите, до нощно гмуркане с шнорхел. Има и четири различни ресторанта, от които да избирате, както и спокоен спа център, разположен на дървени основи над океана.

 

Velaa Private Island

Следващият в списъка е Velaa - малък частен остров, който се намира на 45 минутен полет с хидроплан от Мале. Ако искате да се отдадете на почивка и релакс, това е вашето място. Това лято на Velaa отвори нова уелнес зона, в която има блестящ нов спа център, ресторант за детоксикация и павилион за йога. Екип от лекари, терапевти и остеопати тук са на разположение за изготвяне на индивидуални програми. Можете да се погрижите за здравето си с различни медицински процедури, включително кръвни анализи и интравенозна терапия.

Островът разполага само с 47 вили (18 от тях са над водата). Най-ексклузивна е частната резиденция Velaa, която разполага с две тераси, инфинити басейн и частен плаж с две кабани.

А ако ви омръзне да се излежавате на плажа, можете да отидете до океана за следобедно каране на ховърборд или да се включите в голф академията, проектирана от Хосе Мария Олазабал.

 

St. Regis Maldives Vommuli

Обожаваме St. Regis. Със своите 77 стаи луксозният курорт Vommuli Resort е по-голям от предходните ни предложения списъка, но е също толкова привлекателен.

Разположен между два коралови рифа в югозападния атол Даалу, островът се намира на 45 минути път с хидроплан от Мале. Хората с еко мислене ще се радват да чуят, че St. Regis полага усилия за опазване на околната среда и по-рано тази година в партньорство с консултантска компания за защита на околната среда Reefscapers, стартира инициатива за опазване на морската среда.

Това е идеално място за тези, които търсят класическо хотелско изживяване с всички удобства. Във Vommuli има шест ресторанта, спа център над водата и център за гмуркане и водни спортове, снабден с най-новото оборудване. Обслужването е безупречно. Личен иконом е на разположение, за да се погрижи за всяка ваша нужда - от резервации за вечеря до планиране на еднодневни екскурзии.

 

Fairmont Maldives, Sirru Fen Fushi

Друг курорт, който се стреми да опазва безценната си природна среда, е Fairmont Maldives, Sirru Fen Fushi. Скрит в атола Шавияни, "тайният воден остров" (както го наричат местните жители) разполага с буйни мангрови гори, девствени бели пясъчни брегове и лагуна с площ 600 хектара.

Миналата година курортът представи най-новия си екологичен проект - Лабораторията за устойчивост, която използва специализирани машини за превръщане на отпадъчна пластмаса и мрежи в сувенири и мебели за местните училища. Fairmont Maldives, Sirri Fen Fushi също така има впечатляваща програма за възстановяване на коралите, като в собствения си развъдник отглежда нови и здрави корали, с които се възстановява рифа.

Освен екологичните си усилия, курортът има какво да предложи. Има общо 120 вили, разпределени между вили над водата, на плажа и шатри в сафари стил в джунглата. Всички те са с 24-часов личен иконом. Най-ексклузивната е вила с три спални Beach Sunset Villa, която разполага с великолепен басейн и зала за релакс. Тук се намира и спиращия дъха инфинити басейн - най-големият на Малдивите, простиращ се на повече от 150 метра.

 

Raffles Maldives Meradhoo

За истинско уединение препоръчваме Raffles Meradhoo. Разположен на два частни острова в атола Гаафу Алифу, точно над екватора, в далечния юг на архипелага. Водите около този отдалечен курорт са дом на някои от най-великолепните морски обитатели на Малдивите. 

Достигането до тук не е лесно - от Мале трябва да вземете 55-минутен вътрешен полет до летище Kaadedhdhoo, след което да се качите за 10 минути на моторна лодка. Въпреки това, отделеното време за достигане до мястото си заслужава. Водите тук са дом на огромно разнообразие от тропически риби, морски костенурки и рифови акули.

Курортът разполага само с 38 вили - 16 са над водата, а 22 са на самия остров. Ако търсите водни спортове, това е вашето място. Атолът Гаафу Алифу е прекрасна подводна площадка и Raffles е подготвил някои забележителни преживявания, обхващащи всичко - от срещи с китове и акули, водени от опитни морски биолози, до приключения с морски риболов. На всеки гост е осигурен персонален морски камериер, който може да води персонални турове за гмуркане с шнорхел в кристално чисти води.

 

The Ritz-Carlton Maldives, остров Фари

Би било грешка от наша страна да не включим The Ritz-Carlton Maldives, Fari Island в нашата класация на най-ексклузивните хотели на Малдивите. Разположен в северния атол Мале, на около 50 минути път с лодка от летище Мале, курортът предлага поразителен комплекс от елегантни вили над водата със СПА център в средата.

Тук няма да откриете сламени покриви. Ritz-Carlton са ангажирали австралийският архитект Кери Хил, за да внедри съвременнен дизайн. Интериорът е минималистичен, а плъзгащите се стъклени врати се отварят към прохладни открити веранди и частни безкрайни басейни.

Това е истинско убежище за любителите на гурме храна. Курортът се гордее с отлична колекция от ресторанти, включително спокойния Beach Shack, където можете да се насладите на леки хапки и коктейли, плаващия Summer Pavillion, в който се сервират елитни кантонски ястия.

Това е чудесно място за тези, на които им е трудно да останат дълго на един остров. Хотелът е свързан с два други курорта - Patina Maldives и скоро открития Capella Maldives - където можете да се възползвате от достъпа до съседните съоръжения.

 

Six Senses Laamu

Последният, но не и по важност в нашия списък, е Six Senses Laamu. Курортът си партнира с три неправителствени организации - The Manta Trust, Blue Marine Foundation и Olive Ridley Project - за да гарантира, че заобикалящите го морски местообитания и площи с морска трева продължават да се развиват и процъфтяват.

Подобно на повечето от най-ексклузивните хотели на Малдивите, Six Senses Laamu разполага с комбинация от бунгала над водата и частни вили. Те са общо 76 - много от тях имат директен достъп до плажа и невероятна гледка към океана.

Всеки, който е отсядал в хотел на Six Senses, очаква първокласни уелнес услуги и Лааму със сигурност няма да го разочарова. Курортът разполага с отличен СПА център със сламен покрив, разположен на самия плаж, студио за медитация и йога и дори фреш-бар, където можете да си вземете смути след процедурата. Можете също така да изберете персонализирания уелнес преглед, за да получите индивидуална програма, съобразена с вашите здравни нужди.

/luxutour.com