Събития

Наводнения в Царево и евакуират хора

   
Наводнения в Царево и евакуират хора

Евакуират населението в Царево, заради наводнения от проливните дъждове в града. В няколко хотела на къмпинг „Нестинарка” първите етажи са залети. Текат спасителни операции, има хора в опасност и отнесени в морето автомобили. Река Велека прелива, затвори път, има и разрушен мост. Бедствено положение е обявено от кмета Георги Лапчев за община Царево. На място са изпратени пожарни екипи от Приморско, Бургас и Царево, които да евакуират бедстващите хора. Община Царево предупреди, че е прекъснато движението към квартал Василико. На места количеството валеж надмина 120 литра на кв.метър за едно денонощие. 

Заради обилните валежи са получени голям брой сигнали в оперативния център на бургаската пожарна служба, предимно за отводняване на приземни етажи на къщи и дворове. На място работят 10 екипа, насочват се и допълнителни сили и средства, съобщи МВР. Сложна е ситуацията в къмпингите „Нестинарка" и „Арапя", откъдето сигналите са най-голям брой. В община Царево ще бъдат задействани сирените за оповестяване на населението. Заради наводнение е затворен за движение главният път между Царево и Синеморец, уточняват от МВР. 

Целия район на юг от Бургас няма ток в момента, съобщават жители на региона във фейсбук. Рано тази сутрин воден смерч беше наблюдавано в района на Тюленово в Североизточна България. съобщи Meteo Balkans.  За Гърция прогнозата е за историческите 1000 литра дъжд на квадратен метър, според Meteo Balkans, които уточняват, че са скептични за тези 1000 литра на кв.метър, но валежите в Централна Гърция не спират. Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати