Събития

Без ток са Ахтопол, Синеморец, Резово, Бродилово и къмпингите Арапя и Нестинарка

   
Без ток са Ахтопол, Синеморец, Резово, Бродилово и къмпингите Арапя и Нестинарка

Ахтопол, Синеморец, Резово, село Бродилово, както и къмпингите „Арапя“ и „Нестинарка“ са без ток заради бедствието, причинено от проливните дъждове днес. В момента екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняването на аварията в село Бродилово и се очаква електрозахранването там да бъде възстановено до 2 часа. Наводнени трафопостове са причина за прекъснатото електрозахранване в 4 селища и 2 къмпинга на територията на община Царево.

Говорителят на електроразпределителното дружество EVN Петър Костадинов заяви, че малко след 20:00 часа е възстановено захранването в село Кости.

В момента се работи по възстановяването на захранването на село Бродилово.

"Надявам се там да имаме успех. Проблемните зони са "Нестинарка" и "Арапя". Ясно е, че там ситуацията наистина е тежка поради нивото на водата, както и Ахтопол, надолу - Резово и Синеморец също са проблемни. това са зоните, които са приоритет и ще работим усилено и утре. Ангажирали сме допълнителен персонал, кабелни лаборатории, които да подпомогнат за локализиране на аварии", каза Костадинов.

На двата къмпинга и в селищата Ахтопол, Синеморец и Резово работата на екипите е затруднена, защото няма достъп до трафопостовете, както и до населените места. Работата по отстраняването на авариите ще продължи и утре.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати