Новини Турагенции

Алтея - бялото градче на Коста Бланка

   

Алтеа предлага красиви гледки
  Мирослав Иванов Алтеа

Едно от най-живописните градчета на брега на испанското крайбрежие Коста Бланка е Алтеа. Тук се премести да живее със семейството си актьорът Васил Василев - Зуека, където е в ново амплоа и рисува. Градът се намира на 10 км от курорта Бенидорм и е между Валенсия и Аликанте. 

Разположено е на плажа Леванте и преди е било средище на много хипита, тъй като общности от музиканти, художници и художници от различни националности се срещали там, за да развиват и показват своя талант. 

В момента Алтеа е много развит курорт, но все пак в старата част на града можете да намерите много от тези художници. Целият град е с бели къщи и сгради, подобно на андалуските. 

Гледката от хълма и стария град е впечатляваща, защото се отваря към морето.

На най-високата точка се издига енорийската църква „Дева Мария от Консуело“. Широкият купол на църквата е покрит с бели и сини плочи – един от символите на Коста Бланка. От площада на града се открива красива панорама към региона – типични бели къщи, които в миналото са били обградени от масивна ограда. Направете си кратка разходка по приветливите улички с безброй работилници, ателиета на художници, занаятчийски магазини и модни бутици.

Екскурзия до Алтеа правят от туристическа агенция "Екватор", която предлага програма с настаняване в Бенидорм.

Мирослав Иванов, Алтеа