Оферти

Екзотична почивка на Филипините с Орма Травел

   
Екзотична почивка на Филипините с Орма Травел

22.11.2018 – 09.12.2018г.
(18 дни/ 15 нощувки)

ДЕН 1 - 22.11.2018г.: София - Доха
Излитане от София за Доха с Катарски авиолинии около обяд. Желателно е явяване на летище 2 часа преди полета. Кацане в Катар около 18:15ч.

ДЕН 2 - 23.11.2018 г : Доха – Манила
Сутрешен полет за Манила с кацане вечерта около  21:40ч., когато ще ви очаква представител на фирмата партньор в залата Пристигащи. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.    

ДЕН 3 - 24.11.2018 г.: Highlights of Manila (закуска/обяд)
След закуска, посрещане за старт на Old Manila tour. Ще преоткриете Стара Манила. Intra Muros идва буквално от латинска дума с превод "в стената", т.е. в стената на града, заобиколена от високи стени и ровове. Ще посетите Fort Santiago, който служи като крепост срещу китайски пирати; затвор за политически затворници от испанската ера и японска изтезателна камара по време на Втората световна война.  Турът продължава към Casa Manila, където единствено може да се види реставриран испански колониален дом от 19-ти век, декориран в стил със старинни мебели. Ще посетите и San Augstin Church, която църква е първата европейска каменна църква, проектирана по испански линии в Манила. За финал ще се разходите до руините на Baluarte de San Diego и очарователната градина.
Имате обяд в местен ресторант преди да се върнете обратно в хотела. Остатъкът от деня ви е свободен за почивка. Нощувка.

ДЕН 4 - 25.11.2018 г.:  от Манила до  Пуерто Принсеса (Палаван) (закуска)
Закуска в хотела. Сутринта ви е свободна до момента на тръгване на трансфера ви за летището. Трансфер за летището, откъдето ще излетите за едночасов полет до Пуерто Принсеса, главен град, административен център и основно пристанище.
Остров Палаван се намира в северната част на Филипините, между Южнокитайско море и морето Сулу, и е благословен с невероятни природни красоти и разнообразен морски свят. Разчленената му брегова линия е дълга близо 2000 км и е осеяна с 1780 малки крайбрежни островчета, скалисти заливчета, закътани коралови рифове и бели пясъчни плажове. Тук ще видите един от най-красивите морски пейзажи на света. Островън представлява продълговата и тясна ивица земя с планини по цялото му протежение, които на много места са покрити с обширни дъждовни гори. Ще станете свидетел и на невероятното разнообразие от флора и фауна, което островът притежава – във водите се срещат и застрашените морски крави. Тук живеят и много видове африкански и редки палавански видове – маймуни, папагали, мечките бинтуронг, бодливи свенчета и мишевидни елени.
Пристигане, посрещане от представител на фирмата партньор, който ще ви съдейства за трансфера до хотела. Настаняване в хотела и остатъкът от деня ви е свободен за почивка. Нощувка.

ДЕН 5 - 26.11.2018 г.: Wonder of Nature (закуска/обяд)
След закуска ще бъдете посрещнати от местния си водач и следва трансфер до Sabang Area, което ще ви отнеме около 2, 2 и половина часа. Ще имате кратък инструктаж, който ще се проведе за около 20-30 минути към националния парк. Времето зависи от приливните условия. Ще се качите на кану/малка лодка, за да опознаете пещерата.  Puerto Princesa Subterranean River National Park е под егидата на ЮНЕСКО и се счита за най-дългия плавателен тунел в света с обща дължина 8,2 километра. Реката се вие сред дълбоки каверни, провира се под остри варовикови и мраморни скали и минава през една подземна лагуна с с кристално чисти води, след което се влива в Южнокитайско море. Ще се насладите на километър и половина плаване в пещерата, което ще спре дъха ви, ще имате възможност да видите множество сталактити, скални образувания и огромни куполовидни зали. След това се връщате обратно в Sabang area, имате обяд в местен ресторант, след което се връщате обратно в града. Следобедът е свободен за почивка и самостоятелно опознаване на града. 

ДЕН 6 - 27.11.2018 г.: Honda Bay приключение (закуска/обяд)
След закуска освобождавате хотела и ще попътувате 30 минути до Sta Lourdes wharf, където ще се качите на борда на моторизирана лодка за вашия Island hopping.
Starfish Island има най-много на брой Морски звезди в Палаван, което се вижда и от името му. Оранжавите морски звезди с 5 симетрични върха са най-богатият тип в района, но ако сте късметлии може да видите още някои други…

Luli Island всъщност е кратко понятие за както се наричат на това място “Lulubog - Lilitaw”, което буквално означава “потъвам” и “издигам се”, същото, което островът прави – при голям прилив островът изчезва, при малък - той се появява.

Cowrie Island е кръстен на от малкия до голям охлюв, коремоного от клас мекотели, наречен "cowrie". Възможно е да се посетят и други острови в зависимост от приливите и отливите. Обяд на един от островите.

Следобед се връщате на кея, където ще бъдете посрещнати от представител на Dos Palmas Island. Качвате се на друга лодка, за да стигнете до Island resort, ще пътувате около от 45  до  60 минути. Настаняване на острова.

ДЕН 7 - 28.11.2018 г.:  Свободен ден (Закуска)
Закуска в хотела, след което целият ви ден е свободен за релакс или може да бъде с възможност да се включите в някои предвидени дейности (като шнорхелинг, плуване на друг остров и други). Нощувка.

ДЕН 8 - 29.11.2018 г.: от Dos Palmas до Ел Нидо (Закуска)
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до Ел Нидо с продължителност 5-6 часа. Side trip до Taytay town със спирка за обяд в местна Karinderia или спирка за хранене там, където местните се хранят. Обядът е на собствени разноски и не е включен в цената. Следобед пристигане в Ел Нидо. Остатъкът от деня ви е свободен за почивка.

ДЕН 9 - 30.11.2018 г.: Най- доброто от Палаван – ТУР A (закуска/обяд):
След закуска имате трансфер. Ще се качите на моторизирана лодка за вашия Island Hopping – Tour A:

Ел Нидо в Палаван е една от най-разнообразните екосистеми в страната, затова е защитена от големите институции във Филипините. Неговите уникални атракции и скрити приключения ще ви накарат да искате да се връщате на това място отново и отново. Като уникална дестинация на Филипините, Ел Нидо се горсее с високите си варовикови скали и с вид птици, които живеят в пещерите, като те могат да се ориентират чудесно в тъмнината. Най-хубава част от обиколката е посещението на известния остров Commandos Beach, Secret Lagoon, Shimizu Island, Small Lagoon и Big Lagoon.

ДЕН 10 - 01.12.2018г.: Най- доброто от Палаван – ТУР C (Закуска/Обяд) 
Закуска в хотела и средва Island Hopping tour C. Посещение на Helicopter Island, Hidden Beach, Talisay Beach, Star Beach, Secret Beach. Следобед имате трансфер обратно за града.

ДЕН 11- 02.12.2018г.:  Свобосно време в Ел Нидо (Закуска) 
Закуска. Денят е на ваше разположение за почивка.

 ДЕН 12 - 03.12.2018г.: от Ел Нидо до Боракай  (Закуска/Обяд)
 Закуска в хотела и трансфер за летище за полет до Катиклан (директен или през Манила /Себу, в зависимост от наличност към момент на резервация).
При пристигане ще бъдете посрещнати от представител на острова и имате трансфер с лодка. Имате 5 минути от летището до мястото, откъдето ще вземете ферибота и оттам ще пътувате между 25 и 30 минути с лодка, имате и от 5 до 10 минути трансфер по суша до мястото ви за настаняване. Настаняване и нощувка.

ДЕН 13 - 04.12.2018г.: Highlights of Boracay (Закуска/ Обяд) 
След закуска ще бъдете посрещнати от представител и ще се разходите пеша до моторизирана лодка, с която потегляте за Island hopping. Ще посетите кораловата градина и  ще видите цветния морски живот на острова, след което продължавате към Puka Beach, чието име е дошло след като по брега са намерени малки спираловидни чурупки, които в последствие се използват за изработване на аксесоари в женската мода. Плажът е перфектен пример за тропически остров с бял пясък, синя вода и палмови горички. Посещавате Crocodile Island и Кристалния залив - частно развит остров, който може да се похвали с добри условия за гмуркане и като място, идеално за тези посетители, интересуващи се от водни спортове и усещане за приключение. Имате пикник обяд, а следобедът е време за трансфера ви обратно до основния плаж, където остатъкът от деня ви е свободен.

ДЕН 14 – 16 – 05 - 07.12.2018г.: Свoбоден ден в Боракай (Закуска) 
Денят е свободен за почивка, като имате възможност да изберете, при желание, отделно, някой от възможните спортни дейности на това място.

ДЕН 15 - 08.12.2018 г.: Полет Манила- Доха (Закуска)
Закуска в хотела и сутринта ви е свободна до момента на освобождаване на хотела. Официалният час за освобождаване е 12:00ч. Трансфер по суша и с лодка до летището за полета ви обратно за Манила и при пристигане в Манила имате трансфер до международното летище за полета ви вечерта за Доха.

ДЕН 16 - 09.12.2018г.: Полет Доха- София
Кацане в Доха рано сутринта, престой и излитане за София в 06:55ч., Кацане в столицата малко преди обяд.
Добре дошли у дома!

За повече информация вижте ТУК.