Новини Хотели

Grand Hotel Therme задава новия бизнес модел в туризма след пандемията

   

Единственият 5-звезден СПА хотел в село Баня вече предлага и допълнителна възможност за настаняване в луксозни самостоятелни къщи с двор и басейн

Колкото и да ни се иска да забравим за пандемията,  факт е, че тя коренно промени живота ни. Това даде отражение най-вече в потребителските ни навици и в частност в начина, по който пътуваме. Докато преди спонтанните пътувания бяха нерядко явление, сякаш след пандемията всеки турист е една идея по-пресметлив, не смее да планира почивки прекалено напред в бъдещето и подробно се информира за всички детайли около пътуването.

Друг резултат е изнасянето на туристите към по-малко населени и отдалечени дестинации, където рисковете от заразяване с COVID-19 бяха по-ниски.

Въпреки че вече няма причина да избягваме най-комерсиалните места, пътуващият човек започна да оценява, а и да търси същинския лукс и релакс, които уединението предлага. Това предизвика нарастване на търсенето на самостоятелни и обособени къщи за настаняване, тъй като често те предлагат много повече лично пространство от традиционните хотели. Много хора избягаха от комерсиалните дестинации, което насърчи развитието на по-ексклузивни и персонализирани туристически изживявания.

Единственият вариант хотелиерският бизнес да продължава да се развива е да следва новите тенденции в бизнесa. На база на промененото търсене 5-звездният Grand Hotel Therme в разложкото село Баня промени концепцията си и само година след отварянето си започна да предлага настаняване в самостоятелни къщи в хотелския комплекс.

Всяка от къщите 

се простира на два етажа и разполага с 3 спални. Това е идеалното решение за семейства или пък за приятелски компании. Къщите също така имат собствени басейни, което е предпоставка за едно наистина ексклузивно отсядане. Дворовете пък са идеалният фон за всяка вечеря - гостите могат сами да си приготвят барбекю, докато прекарват време сред природата.

Къщите носят чара на алпийския стил - изградени са от естествени материали. По този начин дизайнът нежно кани природата и е естествено продължение на заобикалящите зелени гори. Качествената изработка и красивата декорация внасят усещане на уют и спокойствие. Класически, натурални и модерни елементи се преплитат успешно и създават неповторима атмосфера, вдъхновена от природата.

Къщите са разположени 

в рамките на хотелския комплекс и настаняването в тях дава достъп до всички услуги, които ползват и гостите на хотела. На разположение е All Inclusive изхранване в 2 отделни ресторанта – Main и Alpine ресторант. Освен това гостите могат да направят допълнителна резервация за a la carte ресторант “Rose”. Сладкарницата и баорвете към хотела също са на разположение.

Хотелът разполага с вътрешна и външна СПА зона с акватонични минерални басейни. Съвсем скоро в рамките на хотелския комплекс ще заработи в пълния си капацитет най-големия СПА център на България – Pulse Therme, насочен както към гостите на хотела, така и към външни посетители.

Минералната вода в село Баня може да се използва за СПА, балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат. Благоприятна е също  за следоперативна профилактика на стари травми, възпалителни заболявания на нервната система, кожни болести, възпаления на дихателните пътища и много други.

Тази концепция позволява на гостите едновременно да се потопят в уединението на самостоятелната къща и да ползват удобствата на хотела, в който всеки малък детайл е изпипан перфектно. 

Разбира се, Grand Hotel Therme запазва и традиционната си хотелска концепция, обслужвайки 160 стаи за хотелско настаняван, съчетаващи планински стил и комфортна атмосфера, благоприятна за семеен отдих. Хотелът предлага както разнообразни варианти за двойни стаи, така и за настаняване на семейство с едно дете. Двуетажните suit-оев и пентхауса пък са идеален вариант за семейства с две деца или за 4-ма възрастни. 

Подобренията и новите концепции на Grand Hotel Therme несъмнено го правят пример за хотел, който израства с гостите си. За само година след отварянето си той успя да се утвърди като първи избор в сферата на СПА туризма в България. Хотелът продължава да се развива и да предлага модерни услуги, с които успешно задава новия бизнес модел в туризма след пандемията.

С решението си да осигури ексклузивно уединено настаняване в отделни къщи той оказва не само внимание към желанията на клиента, но и доказва че е адаптивен към промените в бранша. Тук безкомпромисното качество оживява и хотелът предлага уникално преживяване, в което човек и природа могат да заживеят заедно.

Йоана Шомова