Новини Транспорт

24-часова стачка на всички фериботи в Гърция на 13 септември

   
24-часова стачка на всички фериботи в Гърция на 13 септември

Общогръцката федерация на моряците (ПНО) обяви 24-часова стачка на всички фериботи за 13 септември, предаде гръцката агенция АНА-МПА.

Също така се посочва, че не е редно по повод на трагичния инцидент в пристанището на Пирея и избора, направен от участниците в него, да се обвиняват колективно всички гръцки моряци, които са "пример за подражание със своето моряшко майсторство и с ежедневната си борба за защита на човешкия живот в морето".

ПНО говори за неправилно прилагане на законите и разпоредбите, свързани с безопасността на корабоплаването и на пристанищата, за нарушаване на ограниченията и часовете за работа и почивка на моряците и за нерационалността на маршрутите, които, както отбелязва ПНО, математически водят до застрашаване на сигурността на самите кораби, пътниците и маршрутите.

Съответните разпоредби, както и от международните конвенции, са ясни и не трябва да се прилагат случайно и небрежно, така че да се затвърждават проблемите с неправилното и опасно обслужване на пътниците, се подчертава в изявлението.