Турагенции

Плажовете в испанския Бенидорм посрещат туристи почти през цялата година

   

Плажовете в Бенидорм са огромни
  Мирослав Иванов, Бенидорм

Последен ден на плаж в Бенидорм преди връщането утре в България. Температурата на въздуха е 30 градуса, а на водата към 26 градуса. Силният сезон тук продължава до края на октомври, като през зимата също идват туристи, защото температурите рядко падат под 20 градуса. Програми за почивка за българи организира туристическа агенция "Екватор БГ".

Плажовете са големи и впечатляващи. Единият - Плая де Леванте/ Playa de Levante, е най-популярният в Бенидорм и един от най-добрите на крайбрежието Коста Бланка. Той впечатлява с дългата 2 км златна пясъчна ивица, която посреща туристи почти през цялата година. Освен това е защитен от големите вълни със скали, които образуват спокоен залив. Точно затова е толкова предпочитан от семействата с деца. Водата тук е чиста и плитка. Плая де Леванте има всичко за вашия комфорт и безопасност – от шезонги и чадъри по 6 евро за брой, през душове, тоалетни и спасителна служба. Специално за най-малките има изградени детски площадки, включително и такива във водата. Плажът е достъпен и за инвалиди.

На Плая де Леванте можете да си наемете джет, уиндсъфр, водни ски, водно колело и да се забавлявате в морето!

По крайбрежната алея, която преминава покрай целия плаж, ще откриете много ресторанти, барове и кафенета с чудесна гледка към морето. Заведенията предлагат разнообразни менюта, подходящи за всеки вкус. Точно тази крайбрежна алея е и центърът на нощния живот в Бенидорм, така че спокойно можете да останете на плажа до вечерта, без да ви омръзне!

Другият популярен плаж е Плая де Пониенте/ Playa de Poniente. Той е най-големият в Бенидорм – 3 км бял пясък, като в някои участъци плажната ивица е широка над 100 метра. Любим е на местните и е един от най-посещаваните в района. Тук можете да си наемете чадър и шезлонг цели 11 месеца в годината! На ваше разположение има безплатно душове и тоалетни, детски площадки, дори обществена библиотека, която е разположена на плажа. Плая де Пониенте също е достъпен за инвалиди.

Плажът е близо до яхтеното пристанище в Бенидорм, откъдете можете да хванете фериботна връзка до едноименния остров. Той е чудесен за любителите на гмуркането.

В Бенидорм не може да скучаете!

Мирослав Иванов, Бенидорм