Новини Събития

Полицейски екипи следят за мародери в засегнатите от наводнението райони

   
Полицейски екипи следят за мародери в засегнатите от наводнението райони

Служители от различни структурни звена в системата на МВР работят на територията на община Царево, съобщава OFFNews.

Пет екипа полицейски служители регулират на пътното движение на засегната от наводненията територията. Засиленото полицейско присъствие по всички пътни артерии в рисковите зони продължава, чрез линеен контрол се следи за възможни свлачищни процеси на скална и земна маса. Екипите следят и за евентуални мародерски действия, охранявайки зоните с повредена или унищожена собственост.

Два екипа на Зонално жандармерийско управление - Бургас осъществят обходи в районите на с. Лозенец, к-г „Оазис“ и к-г „Арапя“, а един се намира на КПП – р. Караагач.

Два екипа от Граничен полицейски участък – Царево охраняват падналия мост от Царево за Ахтопол, а един е на падналия мост на р. Караагач.

Два мобилни екипа са на територията между Царево и Лозенец, като сред задачите им е и тази по охрана на зоните с безстопанствено имущество.

Служителите от РДПБЗН – Бургас продължават с отводняването на микроязовира към с. Лозенец - поради належащ спешен ремонт на компрометираните язовирни стени.

Друг екип е ангажиран с доставянето от Пловдив на фургон за жилищни нужди на бедстващо семейство, собственост на ГДПБЗН. Той вече е монтиран и може да обитава.

Два екипа огнеборци осъществяват отводнителни действия в к-г „Оазис“.