Събития

Министърът на туризма: Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия за превенция

   
Министърът на туризма: Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия за превенция

„Не можем да отлагаме с десетилетия системата за алармиране при бедствия. Това е проблем, който спешно трябва да се адресира. Тичаме след проблемите, вместо да имаме ясна визия и да гледаме напред как да направим превенция”. Това каза в ефира на Нова тв министърът на туризма Зарица Динкова.

По думите ѝ е изключително важно след наводненията по Черноморието да бъде възстановена инфраструктурата в района, защото „без инфраструктура, няма туризъм”, посочи Динкова. „Имахме планове за удължаване на сезона по Южното Черноморие до октомври и ноември. Включително с нестинарски фестивал в село Кости. Смятахме да подпомогнем организацията и да рекламираме”, каза още ресорният министър. Зарица Динкова е категорична, че държавата е в готовност да помогне, като за целта са предвидени 30 млн. лв. от Фонда за бедствия и аварии.

Тя коментира и заетостта по време на летния сезон у нас. „Имаме 10% повече хотелски настанявания спрямо същия период миналата година. Това е едно добро развитие”. Посочи Динкова. Според нея и бранша се очаква зимният туристически сезон също да е добър.