Новини Транспорт

Aвиокомпания тества секция само за възрастни

   
Aвиокомпания тества секция само за възрастни

Турска авиокомпания тества дали търсещите уединение пътници ще платят сериозна допълнителна такса, за да избегнат да седят близо до бебета и малки деца. Corendon Airlines ще продава зона само за възрастни (без лица под 16 години) на полетите между Амстердам и Кюрасао от ноември, които обикновено отнемат около 10 часа, по информация на bTV Бизнес екип.

Турският превозвач казва, че хората, които пътуват без деца, ще получат тиха среда и родителите няма да се притесняват, че техните плачещи или нервни деца ще дразнят спътниците им.

Същата компания обяви миналата седмица, че ще задели 93 редовни места и девет места с допълнително пространство за краката в зоната за възрастни в предната част на своите самолети Airbus A350, които имат общо 432 места. Стена или завеса ще отделят секцията от плачещите деца по-назад.

Авиокомпанията каза на уебсайта си, че ще таксува на пътниците допълнителна такса за резервация от 45 евро ($49) за зоната без деца, която ще нараства до 100 евро ($109) за едно от местата с допълнително място за краката.

Corendon не е първата авиокомпания, която пробва секция без малки деца. Scoot, нискотарифна авиокомпания със седалище в Сингапур, продава подобна секция, в която пътниците трябва да са най-малко 12. Още през 2012 г. Малайзийските авиолинии обявиха, че няма да допускат лица под 12 години в икономична секция със 70 места на своите самолети Airbus A380.