Новини

Джордж Клуни се разделя с имението си на езерото Комо

   


Джордж Клуни е решил да продаде вилата си на италианското езеро Комо за сумата от 100 милиона евро (или 107 милиона щатски долара). Холивудският актьор и съпругата му Амал често отсядат през лятото в прочутата му ергенска вила в Северна Италия, която носи името „Олеандра“. Именно заради това за много хора е учудващ фактът, че Джордж е готов да се раздели с прекрасния живописен имот. Звездата притежава красивия имот от 2002 година.

Снимка: Shutterstock Editorial / Profimedia

Източник, близък до звездата от „Батман и Робин“, казва пред сайта Page Six, че Клуни иска да продаде вилата от известно време най-вече, защото тя не е защитена от папараците. Говори се, че Клуни е започнал да обмисля продажбата ѝ още през 2010 г., най-вече заради невъзможността да обитава имота в дискретност. Той е решил да пусне вилата на пазара през 2015 г., по-малко от година след като се ожени за адвокатката от ливански произход Амал.

„Джордж обича района и хората, които живеят там, но съзнава вниманието, което получава, когато е в града. Той е получил огромна оферта за вилата, която обмисля, и би купил друг, по-малко достъпен имот в друг район на Италия“, каза източник тогава.

Съпрузите Клуни купиха зашеметяващото имение „Domaine du Canadel“ в района на Прованс във Франция през 2021 г. и тогава много източници разкриха, че Амал предпочита да отсяда в имота им във Франция, а не в италианската вила.

В същото време Джордж е описван от много хора „като кмета на езерото“ и местните хора щели да бъдат много разочаровани, ако той се раздели с вилата. Явно обаче актьорът е решил този път да послуша жена си и да се раздели с „Олеандра“ веднъж и завинаги.

Източник казва пред изданието: „Офертата за вилата е скрита. Няма да я видите в обява. Вилата се предлага само на потенциални купувачи.“

Филмовият актьор купи въпросното имение на езерото Комо от семейство Хайнц през 2002 г. за 10 милиона долара, което означава, че ще направи доста голяма чиста печалба, ако получи нещо близо до исканата цена. Не че Джордж има нужда от това – освен че е топзвезда в Холивуд, той също така се радваше на успешен бизнес с марката си за текила Casamigos, която наскоро продаде за 1 милиард долара (заедно с неговия съдружник в компанията Ранди Гербер – съпруг на супермодела Синди Крауфорд).