Новини Турагенции

Котел е представен като туристическа дестинация пред испански туроператори

   
Котел е представен като туристическа дестинация пред испански туроператори

Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация и локация за тематични екскурзии и културно-туристически обмен между страните България и Испания. Това се случи по време на работната среща на директора на представителството на Аворис за България – Борис Момчилов –“Balkan Travel Experiences“ с кмета на община Котел – Коста Каранашев. На срещата присъстваха още председателят на Общински съвет– Котел – Христина Чолакова, зам.-кметът по култура и туризъм в общината – Шериф Куванджъ и директорът на Природонаучен музей – Котел – Захарий Стоянов. Визитата беше по инициатива на Валентин Атанасов – член на управителния съвет на "Рафаел-инфо култура и туризъм“-Бургас/РИКТ/ и председател на УС на "Българската Асоциация за Климатолечение и Здравен Туризъм“, който не за първи път посещава възрожденския град.

"Аворис травъл“ е един от най-големите испански туроператори, с представителства по целия свят. Интересът на туроператора към котленския регион и града на Раковски е насочен към възможностите, с които те разполагат като туристически обекти, места за настаняване, културни средища и институции и природни богатства.

Срещата премина под формата на презентация на Котел, като след това бяха обсъдени възможностите за включването му в програми за екскурзии, иницииране на фолклорни, културно-образователни летни и зелени училища, work shops, обучения, семинари и други. Чрез тях туристическия пакет, който града предлага през следващия летен туристически сезон, ще разшири бъдещите възможности на тези програми за природен, алтернативен, здравно-рекреативен и гастро-кулинарен туризъм и др.