Новини Събития

Максим Бехар: Преходът по Ел Камино ще ви промени завинаги

   
Максим Бехар: Преходът по Ел Камино ще ви промени завинаги

 Най-новата книга „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“ на световно признатия PR експерт Максим Бехар и съпругата му Венета Писарска ще е на пазара от 19 септември. Това е първата съвместна книга на семейството и в нея те споделятценни съвети, уроци и предизвикателствата, които срещат, изминавайки стотици километри пеша по най-стария поклоннически път – Камино.

„Преходът по Ел Камино ще ви промени завинаги,“ каза Максим Бехар. „Това е пътешествие, което ни накара да погледнем света и самите себе си по нов начин. Изпитахме толкова моменти на вдъхновение, които искаме да споделим с всички вас. Тази книга не само ще ви отведе на това вълшебно място, но ще ви послужи като задължителен наръчник за всичко важно, което трябва да знаете преди да поемете по пътя“. 

„Камино ни научи, че пътят сам по себе си е целта, а не мястото, до което стигаме. Научи ни да ценим всеки момент и всяка споделена усмивка с хората, които срещнахме по него. Именно тези срещи се оказаха най-голямото богатство на това приключение и вярваме, че всеки трябва да го изпита“, сподели още Венета Писарска. 

Премиерата на книгата ще се състои на 18 септември от 18:00 ч. в One More Park Bar, разположен до трибуните на Национален тенис център в София на ул. „Незабравка“ 3-5 в Борисовата градина. Сред специалните гости на събитието ще са Н. Пр. Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в България, Георги Милков, утвърден журналист и опитен пътешественик, както и Стефан Иванов, създател на уникалния проект Neverest, които ще споделят впечатленията си от книгата и опита си в пътуванията. На събитието гостите ще имат възможност да се запознаят с авторите, да получат лично подписан екземпляр от книгата, както и да чуят още интересни истории за пътуването им по пътя „Камино“. 

В България книгата се издава от издателство „Вакон“ и ще се продава във всички книжарници в страната.

„Вярваме, че тази книга ще намери място в сърцата на всички, които обичат да пътуват и да се вдъхновяват от красотата на света. Тя е истинска съкровищница на истории и съвети, които ще ви помогнат да се подготвите и да изживеете едно от най-значимите приключения в живота си,“ каза Елеонора Гаджева – Бонева, главенредактор в издателство „Вакон“.

Книгата „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“се появява след успешния 10-дневен преход на Максим и Венета по поклонническите пътища на Ел Камино, които ги отвеждат до крайната точка – катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго. За този път се разказват безброй легенди, а авторите го описват като „едно неповторимо усещане, което остава за цял живот и зарежда духа с енергия, вяра и креативност“. 

Журналистът-пътешественик Георги Милков споделя за книгата: „Пътят е един, символично казано, но на практика пътеките са много. В книгата „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“ Максим и Венета ще ви кажат точно колко са на брой. Описали са подробно маршрутите и какво ще видите по тях. Всеки, който е имал колебания да предприеме подобно пътуване, терзан от безброй въпроси и неясноти, вече може да е спокоен, държейки в ръцете си този „учебник по Камино“.  Тук, освен своите лични впечатления, авторите са описали с всеотдайна прецизност какво точно да вземете за това приключение. И не само... Купете си тази книга непременно!“

Сред постиженията на Максим Бехар като автор са бестселърите „Сейшелски рецепти и още за Рая на Земята“, „Пет минути до утре“, както и „Световната PR революция“, която постигна впечатляващ успех и се нареди в класацията на Топ 100 PR книги на всички времена, според една от най-престижните глобални класации за книги BookAuthority. Всички книги на Максим Бехар могат да бъдат разгледани в официалния сайт www.beharbooks.com.

За Максим Бехар:

Максим Бехар е световно признат PR експерт, български бизнесмен, журналист, дипломат и възпитаник на HarvardKennedy School. Бехар е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR компания M3 CommunicationsGroup, Inc., партньор на водещата световна PR компания – Hill+Knowlton Strategies. Той е бивш президент на световната PR организация (ICCO), а през 2021 г. бе назначен за директор по международното развитие. Той е настоящ президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария. Той бе избран за международен доверен партньор (international fellow) на британската PR асоциация PRCA и за член на Консултативния съвет на един от най-влиятелните европейски университети ENGAGE.EU. Той е вписан в световната PR Зала на славата в Лондон и също така е отличен с много титли, сред които „Най-добрият PR специалист в Европа“ за 2020 г. и 2022 г. от PR Week, „Глобален изпълнителен директор на годината“ от TheInternational Stevie Awards и „Комуникатор на десетилетието“ от Индийската асоциация на бизнес комуникациите. Автор е на световния бестселър „Световната PR революция“, който е класиран сред 100-те най-добри PR книги на всички времена от Book Authority и също така има рекордни продажби сред новите PR книги в Amazon. Роден и израснал в България, той се смята за глобален гражданин. 

За Венета Писарска:

Венета Писарска е генерален директор на Lesaffre България и член на регионалния борд на директорите. Венета работи за Lesaffre International от 2002 година, първо в централата във Франция, в последствие за регионалната дирекция за Централна и Източна Европа. Преди да се присъедини към екипа на компанията в България, тя е работила в сферата на международната търговия и транспорт в Нова Зеландия и Белгия. Венета е завършила УНСС и е специализирала в един от водещите бизнес университети във Франция, EDHEC.