Новини Транспорт

Луксозен круизен кораб заседна в Гренландия

   
Луксозен круизен кораб заседна в Гренландия

Луксозен круизен кораб с 206 души на борда заседна в източната част на Гренландия, съобщи датското военно Обединено арктическо командване. Корабът "Оушън експлорер" е заседнал вчера в национален парк на около 1400 километра североизточно от грендландската столица Нуук, съобщи командването в изявление и допълни, че за момента няма данни за ранени, предаде БТА. Говорител на австралийския круизен оператор "Аурора експедишънс" каза в изявление, че всички на борда са в безопасност и са добре.

Най-близкият кораб на арктическото командване е бил на около 1200 морски мили, когато се е случил инцидентът, което значи, че може най-рано в петък сутринта да пристигне при заседналия кораб. Обединеното командване каза, че е помолило круизен кораб, който е по-близо до "Оушън експлорер", да остане в района, за да може да окаже помощ при нужда.

Завършен през 2021 г., на кораба има каюти за 134 пътници и предлага пътувания до "някои от най-дивите и отдалечени дестинации на планетата", пише на сайта на "Аурора експедишънс".