Новини Транспорт

Изложба рекламира София на летището

   
Изложба рекламира София на летището
Ирина Бангеева, Людмил Пелов (вляво) и Хесус Кабайеро откриха изложбата на Летище София
  Мирослав Иванов

Изложба „София - толкова много за откриване“ рекламира от днес столицата сред пристигащите пътници на летището. Тя е съвместна инициатива на Столична община, Летище София и общинското предприятие „Туризъм“. Разположена е покрай паспортната проверка на терминал 2. Фотосите могат да бъдат разгледани и от двете страни – от пристигащите на ръкав и от тези, които са превозени с автобуси. На всяка картина има QR код, който разказва за мястото и Гугъл може да те заведе до него.

"Горд съм, че показваме най -доброто от София на нашето летище. Това е чудесен начин пристигащите в България да могат да видят красотата на града”, заяви Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на СОФ Кънект, оператор на Летище София. Той подчерта, че постоянно се откриват нови маршрути и все повече авиокомпании започват да летят до София.

Зам.-кметът на Столична община Ирина Савина-Бангеева, която отговаря за международната дейност и туризма, посочи, че са успели да реализират тази нейна дългогодишна мечта. “София е един модерен европейски град, богат на голямо историческо наследство и зелена природа с много паркове, градинки и планина. София е мултикултурен и толерантен град, който заслужава да се види. С тази изложба всеки, който стъпи на Летище София, има възможност да се наслади на всички картини и чрез тях да успеем да го накараме да посети града ни още веднъж”, каза Ирина Бангеева.

Директорът на общинското предприятие „Туризъм“ Людмил Пелов отбеляза, че пътниците в момента, в който пристигат, ще видят, че се намират на едно прекрасно място. Той подчерта, че столицата може да покаже още много неща, а не само тези от изложените картини.

София е посетена от над 739 000 туристи от началото на годината до края на август, което е голям ръст спрямо миналата година, показва справка на Министерството на туризма. Реализирани са над 1 693 000 нощувки през същия период. За сравнение през цялата минала година са дошли над 586 000 туристи и са осъществени над 1 400 000 нощувки, каза Людмил Пелов. Най-много туристи от началото на годината идват от Израел, Германия, Турция и Румъния. Възстановяване има още на пазарите Великобритания и Гърция. Сериозен наплив се забелязва от Италия и Испания.

Мирослав Иванов